Čehijas hokejisti nodrošina vietu olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Čehijas hokeja izlase svētdien Phjončhanas olimpisko spēļu turnīra A apakšgrupas mačā ar rezultātu 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) pārspēja Šveici, nodrošinot vietu turnīra ceturtdaļfinālā.

Čehijas valstsvienībā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Mihals Ržepīks.

Mača rezultātu astotajā minūtē atklāja Ržepīks, kurš ar netveramu metienu no vidējas distances realizēja vairākumu. Piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām Šveice panāca izlīdzinājumu, Tomasam Rūefenahtam raidot ripu cauri spēlētāju burzmai, kas aizsedza čehu vārtsarga Pavela Francouza skatu.

Trešā perioda ceturtajā minūtē Dominiks Kubalīks palika nepieskatīts pie Šveices izlases vārtu stūra, uzbrucējam izvirzot vadībā Čehijas valstsvienību. Pamatlaika pēdējās minūtēs šveicieši nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, Romānam Červenkam un Ržepīkam raidot ripas tukšos vārtos.

A apakšgrupā uzvaru ar astoņiem punktiem trīs spēlēs nodrošinājusi Čehija, otrā ar četriem punktiem divos mačos ir Kanāda, trešo vietu ar trim punktiem trīs dueļos ieņem Šveice, bet mājiniece Dienvidkoreja divos dueļos palikusi sausā.

Šīs apakšgrupas noslēdzošajā mačā plkst.14.10 Kanāda spēkosies ar Dienvidkoreju.

Vācijas hokeja izlase svētdien Phjončhanas olimpisko spēļu turnīra C apakšgrupas mačā pēcspēles metienos ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Norvēģiju, izcīnot pirmo uzvaru.

Spēles rezultātu mača 33.minūtē skaitliskajā vairākumā atklāja vācietis Patriks Hāgers, bet 46.minūtē norvēģi atjaunoja neizšķirtu, izceļoties Aleksandram Reihenbergam.

Pamatlaikā un pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, bet «bullīšos» Vācijai uzvaru nodrošināja Hāgers, vāciešiem realizējot trīs izgājienus, kamēr norvēģi tā arī nespēja pārspēt vārtsargu Deniju aus den Birkenu.

Vācijas izlase līdz ar to nodrošināja trešo vietu grupā, kamēr Norvēģija palika pēdējā.

C apakšgrupā pirms noslēdzošās cīņas Somijai un Zviedrijai ir pa sešiem punktiem, abām komandām svētdien tiekoties savā starpā, noskaidrojot komandu, kura uzreiz tiks ceturtdaļfinālā. Tikmēr Vācijai ir divi, bet Norvēģijai viens punkts.

Sestdien kā pirmā ceturtdaļfinālā iekļuva Olimpisko sportistu no Krievijas komanda, kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. B apakšgrupā krievi uzvarēja ar sešiem punktiem, kamēr pa četriem punktiem ieguva Slovēnija, ASV un Slovākija.

Hokeja turnīrā pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otro vietu ieguvēja, uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās komandas aizvadīs pirmo izslēgšanas kārtu, noskaidrojot vēl četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām.

Pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu