«Penguins» bez Bļugera pieteikumā uzvar NHL spēlē; par līderi kļūst «Golden Knights»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers sestdien atkal palika ārpus Pitsburgas «Penguins» komandas pieteikuma, Stenlija kausa īpašniekiem Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izcīnot kārtējo uzvaru savā laukumā, kamēr par līgas līderi kļuvusi šīs sezonas debitante Vegasas «Golden Knights».

«Penguins» mājās ar rezultātu 5:3 (2:2, 1:1, 2:0) uzvarēja Toronto «Maple Leafs», turpinot ļoti veiksmīgi spēlēt savā laukumā, izcīnot jau 11.uzvaru pēc kārtas.

Iepriekšējo divu gadu Stenlija kausa īpašnieki «Penguins» pagājušajā nedēļā no fārmkluba izsauca Bļugeru, kurš pagaidām nav piedzīvojis savu debiju NHL, kopš ierašanās Pitsburgas kluba rīcībā piekto spēli pēc kārtas paliekot rezervē.

Sestdien aizvadītajā mačā «Penguins» labā pa vieniem vārtiem guva Jevgēņijs Malkins un Braiens Rasts. Malkins šajā mačā nopelnīja savu 900.rezultativitātes punktu NHL karjerā, kad pirmajā trešdaļā panāca 2:2, kļūstot par ceturto «Penguins» hokejistu, kurš šajā komandā sasniedzis šādu robežu. Pirms viņa to iespēja arī Mario Lemjē (1723 punkti), Sidnijs Krosbijs (1093) un Jaromīrs Jāgrs (1079).

Uzvaru «Penguins» nodrošināja pēdējā trešdaļā, kad precīzi bija Olli Mēte un Rasts.

Tikmēr citā spēlē «Golden Knights» savā laukumā ar 6:3 (3:2, 2:0, 1:1) uzvarēja Monreālas «Canadiens», izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Lasvegasas komandas rindās divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Reilijs Smits, kamēr Žonatans Maršeso trīs reizes asistēja partneriem.

«Golden Knights» savās mājās izcīnīja 22.uzvaru sezonā, atkārtojot NHL rekordu, jo tikpat panākumus savā debijas 1978./1980.gada sezonā izcīnīja vairs neeksistējošā Hārtfordas «Whalers», kas vēlāk pārcēlās un pārtapa par Karolīnas «Hurricanes» komandu.

Šī uzvara grēku pilsētas komandai ļāva kļūt par līgas līderi, jo iepriekš pirmajā vietā esošā Tampabejas «Lightning» sestdien savās mājās ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:2, 1:1) zaudēja Ņūdžersijas «Devils».

«Lightning» piedzīvoja trešo zaudējumu pēdējos četros mačos, kamēr «Devils» komanda, kuras rindās aizsargs Bens Lavdžojs guva vārtus un reizi asistēja partnerim, izcīnīja trešo panākumu pēc kārtas.

Sestdien kārtējo zaudējumu piedzīvoja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda, kas mājās ar rezultātu 2:4 (0:1, 0:3, 2:0) atzina Losandželosas «Kings» pārākumu.

«Sabres» ielaida pirmos četrus vārtus, pa divām reizēm uzvarētāju rindās izceļoties slovēnim Anžem Kopitaram un Maiklam Amadio. Zīmīgi, ka 21 gadu vecais Amadio līdz šim mačam savā NHL karjerā bija iemetis tikai divus vārtus, bet tagad šo skaitu dubultojis.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 12 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienus, uzvarēja divos no trijiem iemetieniem un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latviešu uzbrucējs šosezon 53 spēlēs guvis sešus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficenta -6.

Kopvērtējumā Austrumu konferencē vadībā joprojām ir Tampabejas «Lightning», kas izcīnījusi 81 punktu 59 mačos. Otrajā vietā ar 78 punktiem 56 mačos ir Bostonas «Bruins», kas sestdien viesos ar 1:6 (0:4, 0:1, 1:1) kapitulēja Vankūveras «Canucks» hokejistiem.

Tikmēr Pitsburgas «Penguins» ar 70 punktiem 60 mačos Austrumu konferencē ir piektajā vietā, kamēr Bufalo «Sabres» ar 45 punktiem 59 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu, konferencē, par sešiem punktiem atpaliekot no Otavas «Senators».

Savukārt visas līgas kopvērtējumā «Sabres» tagad tikai par punktu apsteidz Arizonas «Coyotes», kas sestdien mājās ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja Edmontonas «Oilers».

Savukārt Rietumu konferences un visas līgas vadībā tagad ar 82 punktiem 58 spēlēs ir Vegasas «Golden Knights», kamēr pa 77 punktiem guvušas Nešvilas «Predators» un Vinipegas «Jets» vienības, kas aizvadījušas attiecīgi 57 un 58 cīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu