Bjergena nodrošina Norvēģijas slēpotājām uzvaru stafetē un panāk Bjerndālēnu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Slavenā Mārita Bjergena sestdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nodrošināja Norvēģijas slēpotajām uzvaru 4x5 kilometru stafetē dāmām, panākot savu tautieti Ūle Eināru Bjērndālenu visu laiku godalgām bagātāko ziemas olimpisko spēļu dalībnieku sarakstā.

Bjergena izcīnīja savu 13.olimpisko medaļu karjerā un septīto zelta godalgu. Tikpat medaļu ir arī biatlonistam Bjerndālenam, kurš gan ticis pie astoņām zelta medaļām, līdzīgi kā vēl viens norvēģis Bjērns Delī, kuram gan kopā ir 12 godalgas distanču slēpošanā. Kā zināms, Bjērndālens varēja startēt arī Phjončhanā, tomēr neizturēja konkurenci par vietu Norvēģijas biatlonistu komandā.

Dāmu konkurenē, ja skaita arī vasaras spēles, vairāk godalgu izcīnījusi vienīgi padomju mākslas vingrotājas Larisa Latiņina, kura savu karjeru noslēdza ar 18 godalgām, bet vīriešiem «bagātākais» ir amerikāņu peldētājs Maikls Felpss ar 28 godalgām, no kurām 23 ir augstākā kaluma.

Norvēģijas slēpotājas sestdien, startējot Ingvildai Flugstadai Ūstbergai, Astrīdai Ūhrenholdtai Jākobsenai, Ragnhillai Hāgai un Bjergenai, finišu sasniedza pēc 51 minūtes un 24,3 sekundēm.

Tikmēr sudraba medaļas izcīnīja Zviedrijas kvartets, kurā startēja Anna Hāga, Šarlote Kalla, Iba Andešena un Stīna Nilsone, uzvarētājām zaudējot divas sekundes. Savukārt pie bronzas tika Olimpiskās sportistes no Krievijas Natālija Ņeprjajeva, Jūlija Belorukova, Anastasija Sedova un Anna Nečajevska, kuras Norvēģijai zaudēja 43,3 sekundes.

Krievietes bija vadībā pēc pirmajiem diviem posmiem, distances pusceļā par 1,7 sekundēm apsteidzot Zviedriju, kamēr Norvēģija tobrīd atpalika par 29,8 sekundēm, esot ceturtajā pozīcijā, priekšā esot arī Somijai.

Savukārt pēc pēdējās stafetes maiņas vadībā bija Zviedrija, kurai 0,3 sekundes zaudēja olimpietes no Krievijas, bet Bjergena stafeti pārņēma 3,4 sekundes pēc līderēm.

Tiesa, jau kilometru vēlāk Bjergena bija apsteigusi abas konkurentes, esot nedaudz priekšā Nilsonei, turpinājumā saglabājort vadību, pēdējos simts metros pat atraujoties no zviedrietes, kura ir šo olimpisko spēļu čempione sprintā.

Bjergena Phjončhanā izcīnīja otro medaļu, jo ceturtdien bija trešā desmit kilometru klasiskā stila distancē.

Norvēģijas slēpotājas 4x5 kilometru stafetē uzvarēja trešo reizi, pirmo uzvaru gūstot 1984.gadā Sarajevā, panākumu atkārtojot 2010.gadā Vankūverā, kad komandā bija arī Bjergena.

Savukārt pirms četriem gadiem Sočos labākās bija Zviedrijas slēpotājas, aiz sevis atstājogt Somiju un Vāciju, kas šoreiz palika attiecīgi ceturtajā un sestajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu