Čehiete Ledecka šokējoši triumfē kalnu slēpošanas supergiganta sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Iepriekš labus panākumus snovbordā guvusī Čehijas sportiste Estere Ledecka sestdien šokējoši triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu kalnu slēpošanas supergiganta sacensībās dāmām, sagādājot vienu no lielākajām sensācijām olimpisko spēļu kalnu slēpošanas sacīkšu vēsturē.

Ledecka, kura ir divkārtēja pasaules čempione snovborda paralēlajā slalomā, līdz šim kalnu slēpošanā Pasaules kausa posmos ne reizi nebija tikusi uz goda pjedestāla, bet sestdien Phjončhanā aizvadīja savu dzīves labāko braucienu, izcīnot šokējošu uzvaru.

Vien ar 26.numuru startējusī 22 gadus vecā Ledecka trasi veica minūtē un 21,11 sekundēs, tikai par vienu sekundes simtdaļu pārspējot austrieti Annu Veitu, neļaujot viņai atkārtot pirms četriem gadiem Sočos gūto panākumu. Savukārt trešā palika Tīna Veirātere no Lihtenšteinas, kura uzvarētājai zaudēja 0,11 sekundes.

Ledeckas uzvaru neviens negaidīja, jo vēl pirms čehietes starta Veitas konkurentes viņu sveica kā sacensību uzvarētāju, austrietei jau sākot lēnām priecāties par zelta medaļu. Tomēr pēc tam sekoja šokējošs Ledeckas brauciens, pašai čehietei pēc finiša sasniegšanas nespējot noticēt tam, ko viņa ir paveikusi.

Zīmīgi, ka Ledecka šajā Olimpiādē var veikt vēl nebijušu ierakstu ziemas olimpisko spēļu vēsturē, jo nākamajā nedēļā viņai ir paredzēts starts snovborda paralēlajā milzu slalomā.

Phjončhanā viņa startēja arī kalnu slēpošanas milzu slalomā, kur ieguva 23.vietu.

Tikmēr supergigantā uzreiz aiz goda pjedestāla palika šveiciete Lara Guta, kuru no trešās vietas šķīra sekundes simtdaļa, kamēr dalītā sestajā vietā ierindojās titulētā amerikāniete Lindsija Vona, no uzvarētājas atpaliekot 0,38 sekundes. Vona trases pirmajā sektorā bija līdere, tad pieļāva kļūdu, noslīdot uz 16.pozīciju, taču beigās spēja iespraukties labāko sešiniekā.

Supergiganta sacensības dāmām sākās ar stundas aizkavēšanos, jo starts tika atlikts spēcīgā vēja dēļ. Vējš iepriekš pamatīgi iespaidoja kalnu slēpošanas sacīkšu norisi, vairākas sacensības organizatoriem pārceļot uz citām dienām.

Kalnu slēpošanas sacensībās Lelde Gasūna ceturtdien milzu slalomā ieņēma 43.vietu, bet piektdien slalomā bija 37.pozīcijā.

Tāpat Kristaps Zvejnieks otrdien guva 26.vietu olimpisko spēļu Alpu kombinācijas sacensībās, kas ir otrs visu laiku labākais Latvijas kalnu slēpotāju rezultāts olimpiskajās spēlēs, jo 2002.gadā Soltleikstijā 25.vietā slalomā bija Ivars Ciaguns.

Zvejnieks Phjončhanā plāno startēt arī milzu slalomā un slalomā, kas ir viņa kroņa disciplīna.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu