Gasūna: Ņemot vērā sezonas laikā notikušo, rezultāts ir apmierinošs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kaut Phjončhanas olimpisko spēļu milzu slaloma sacensībās nav izdevies aizvadīt divus stabilus braucienus, Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna kopumā ir apmierināta ar rezultātu.

Gasūna ceturtdien milzu slalomā guva 43.vietu starp 60 abus braucienus veikušajām dalībniecēm.

«Gan esmu, gan neesmu apmierināta ar saviem braucieniem. Atpalicība ir par daudz un tas nav ne tuvu maniem labākajiem braucieniem. Līdz ar to startu tikai daļēji vērtēju kā labu,» pēc sacensībām pauda Gasūna.

«Domāju, ka, ņemot vērā situāciju, kas bija sezonas laikā, rezultāts ir OK. Rītdienai šī bija ļoti laba pieredze, jo tomēr gigants nav mana galvenā disciplīna.»

Sacensībās ceturtdien triumfēja amerikāņu zvaigzne Mikaēla Šifrina, kurai Gasūna summā zaudēja 13,93 sekundes. Šīs latvietei bija pirmās sacensības šogad, jo gadu miju viņai nācās pavadīt slimnīcā.

«Man nebija divi stabili braucieni, kas līdz ar to rezultātā summējās kopā. Ar otro braucienu gan izdevās situāciju uzlabot, bet noteikti visu ietekmēja sniega treniņu iztrūkums. Kopumā esmu apmierināta un uz rītdienu skatos ar pozitīvu skatu,» teica latviete.

Milzu slaloma sacensības dāmām sākotnēji bija paredzētas pirmdien, bet stiprā vēja dēļ tās tika pārceltas uz ceturtdienu. Savukārt trešdien dāmām bija paredzēts spēkoties slalomā, taču arī šī disciplīna tika pārcelta un tagad ir plānota piektdien.

«Visas dalībnieces tika vienādi ietekmētas pēc sacensību atcelšanas. Katra meitene gatavojās startam un cēlās agri no rīta. Ja esi cēlusies četros un beigās sacensības tiek atceltas, ir sabojāta diena,» teica sportiste.

«Nogurums vakar bija ļoti jūtams, bet ar ārstu un fizioterapeitu palīdzību tikām galā. Šodien jutos ļoti labi, bet rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Gribētos labāk. Zinu, uz ko esmu spējīga un tās daudzās sekundes ir diezgan attāls rādītājs no tā, ko patiesībā varu.»

«Ja būtu bijis vairāk treniņbraucienu, būtu nometusi pa sekundei vai divām. Tad mans šodienas rezultāts būtu labāks,» stāstīja latviete.

«Pārstāvēt Latviju olimpiskajās spēlēs ir liels gods. Vēl lielāks gods būtu, ja sasniegtu labākus rezultātus. Ar katru nākamo dienu vienkārši ir jāuzlabo savs sniegums,» teica Gasūna, kura uzsvēra, ka pēc Phjončhanas turpinās karjeru.

«Šī varētu būt pieredze nākamajām olimpiskajām spēlēm. Daudzi komentāros saka, ka man šī esot pēdējā Olimpiāde, bet es viņus tomēr ļoti apbēdināšu.»

Šīs 27 gadus vecajai Gasūnai ir otrās olimpiskās spēles, pirms četriem gadiem Sočos gūstot 30.vietu slalomā, bet milzu slalomā nesasniedzot finišu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu