Svindāls triumfē nobraucienā un kļūst par divkārtēju olimpisko čempionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Titulētais Norvēģijas kalnu slēpotājs Aksels Lunns Svindāls ceturtdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs triumfēja nobrauciena sacensībās, kļūstot par divkārtēju olimpisko čempionu.

Svindāls aizvadīja teicamu braucienu, trasi veicot minūtē un 40,25 sekundēs.

Norvēģija šajās sacensībās svinēja dubultuzvaru, jo otrais palika Hjētils Jansru, kurš savam tautietim zaudēja 0,12 sekundes, kamēr pie bronzas medaļas tika šveicietis Beāts Foics, kurš bija vēl par sešām sekundes simtdaļām lēnāks.

Svindāls 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu supergigantā, pirms astoņiem gadiem esot arī otrais nobraucienā un trešais milzu slalomā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs 2014.gadā viņš uz goda pjedestāla netika, nobraucienā ieņemot ceturto vietu.

Tapat 35 gadus vecais norvēģis ir divkārtējs pasaules čempions nobraucienā, titulus izcīnot 2007. un 2013.gadā, kā arī divas reizes bijis pirmais Pasaules kausa kopvērtējumā. Tiesa, pēdējā laikā Svindāls mocījies ar smagām traumām. Pirms diviem gadiem sacensībās Kīcbīelē viņš piedzīvoja smagu kritienu, saraujot ceļgala krusteniskās saites. Tāpat viņš ceļgala problēmu dēļ pirms laika pabeidza iepriekšējo sezonu.

Tikmēr Jansru izcīnīja savu ceturto olimpisko medaļu un otro sudrabu, jo par vicečempionu kļuva 2010.gadā milzu slalomā. Labāk viņam klājās pirms četriem gadiem Sočos, kur viņš tika pie zelta supergigantā un bija trešais nobraucienā.

Savukārt Foicam, kurš pērn nobraucienā kļuva par pasaules čempionu, šī ir pirmā olimpisko spēļu medaļa karjerā.

Norvēģija līdz šim olimpiskajās spēlēs nobraucienā pie zelta medaļas nebija tikusi.

Sākotnēji nobrauciena sacensības bija plānotas svētdien, taču spēcīgā vēja dēļ tās tika pārceltas uz ceturtdienu. Gadījumā, ja sacīkstes nebūtu pārceltas, tajās piedalītos arī Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš tagad uz starta neizgāja, jo vēlas koncentrēties startiem slalomā un milzu slalomā, kur viņam ir lielākas izredzes uz augstu vietu.

Zvejnieks otrdien ieguva 26.vietu olimpisko spēļu Alpu kombinācijas sacensībās, kas ir otrs visu laiku labākais Latvijas kalnu slēpotāju rezultāts olimpiskajās spēlēs, jo 2002.gadā Soltleikstijā 25.vietā slalomā bija Ivars Ciaguns.

Tāpat ceturtdien milzu slaloma sacensības dāmām aizvada Lelde Gasūna, kura pēc pirmā brauciena ir 47.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu