Jamaikas bobslejiste Fenlatorei-Viktoriāna lepojas ar savām latviskajām saknēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ievērību guvušās Jamaikas olimpiskās sieviešu bobsleja ekipāžas pilotei Džesmīnei Fenlatorei-Viktoriānai tēvs dzimis Jamaikā, savukārt māte, kam dzimtas saknes meklējamas starp vāciešiem, poļiem un latviešiem - ir ieceļotāja ASV.

«Esmu augusi dažādās vietās,» sacīja Fenlatore-Viktoriāna. «Vecāki iemācījuši man nekad neizvēlēties vienu. Es vienmēr būšu jamaikiete, es vienmēr būšu vāciete, poliete, latviete un amerikāniete. Lai to aptvertu ir jāaptver mana daudzveidība un jādala tā ar pasauli. Tāpēc es atgriezos mājās.»

Pati 32 gadus vecā sportiste, kura sportā sākusi ar vieglatlētiku, dalījusi to starp ASV un Jamaiku, izaugusi Ņūdžersijā, bet bobslejam pievērsusies pēc sava universitātes trenera ieteikuma. Septiņus gadus pēc tam viņa izcīnīja vietu ASV komandā Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, kur ierindojās 11. vietā.

Viņa 2015.gadā izlēma mainīt pārstāvamo valsti, izvēloties tēva dzimteni. Fenlatores-Viktoriānas mērķis bija palīdzēt Jamaikai kvalificēties olimpiskajām spēlēm.

«Vēlējos, lai Jamaikas cilvēki redzētu, ka viņi to var. Ja viņi vēlas piedalīties ziemas Olimpiādē un slēpot kalnos, viņiem ir jāredz citi jamaikieši, kas to dara,» saka bobslejiste.

«Phjončhanā ir viena no manām mīļākajam trasēm,» sacīja sportiste.

Tieši Fenlatore-Viktoriāna savām tagadējām komandas biedrenēm palīdzējusi apgūt bobsleja gudrības. «Ja ne Džesmines pieredzes, mēs daudz ko neuzzinātu,» sacīja Odra Segrī.

Treniņbraucieni bobslejā sievietēm sāksies 17.februārī.

Jamaikas ekipāža šosezon piedalījās četros no septiņiem Pasaules kausa posmiem, turklāt Vācijas trasē Vinterbergā izcīnīja augsto septīto vietu, sezonas kopvērtējumā ierindojoties 18.pozīcijā.

Pagājušā gada janvārī Leikplesidā Jamaikas divnieks tika pie pirmās medaļas Ziemeļamerikas kausa posmā, ieņemot trešo vietu.

Jamaikas dāmas olimpiskajām spēlēm kvalificējušās tieši 30 gadus pēc tam, kad pirmo reizi Ziemas Olimpiādē startēja Jamaikas vīriešu komanda, kas iedvesmoja radīt filmu «Cool Runnings».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu