Krievijas hokejisti olimpisko turnīru sāk ar sensacionālu zaudējumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Ar diviem sensacionāliem rezultātiem trešdien sākās olimpiskais hokeja turnīrs Phjončhanā. Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītie Krievijas olimpiskie sportisti ar 2:3 negaidīti piekāpās Slovākijai, kamēr ASV ar rezultātu 2:3 papildlaikā zaudēja Slovēnijas valstsvienībai.

Jau piektajā minūtē Krievijas olimpiskie atlēti panāca divu vārtu pārsvaru. Rezultātu trešajā minūtē atklāja Vladislavs Gavrikovs, bet 74 sekundes vēlāk Kirils Kaprizovs panāca 2:0. Tomēr Slovākijas hokejisti neapjuka. 17. minūtē Peters Olveckis rezultātu samazināja līdz minimumam, bet nepilnas divas minūtes vēlāk Martins Bakošs uz rezultāta tablo atguva līdzsvaru - 2:2.

Trešās trešdaļas vidusdaļā Slovākija izmantoja savu iespēju vairākumā. Ar tālu un spēcīgi metienu vadībā savu vienību izvirzīja Peters Čerešņāks. Turpinājumā Krievijas sportisti visiem spēkiem centās panākt izlīdzinājumu, bet tas neizdevās, piedzīvojot sensacionālu zaudējumu.

Tikmēr citā B grupas mačā arī sensacionālu zaudējumu piedzīvoja ASV izlase, kas ar rezultātu 2:3 papildlaikā piekāpās Slovēnijas valstsvienībai.

Uzvaru slovēņiem papildlaika pirmajā minūtē nodrošināja Jans Muršāks.

Cīņas laikā, tāpat kā Slovākija, Slovēnija atspēlēja divu ripu deficītu.

Phjončhanā nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji. Tieši šī iemesla dēļ «Olimpiskā sportistu komanda no Krievijas» tiek uzskatīta par sacensību galveno favorīti.

Ceturtdien olimpisko turnīru uzsāks pārējās astoņas komandas. A apakšgrupā Čehija eksaminēs mājinieci Dienvidkoreju, bet titula aizstāvētāja Kanāda tiksies ar Šveici, kamēr C apakšgrupā kvalifikācijā Latviju uzvarējusī Vācija spēkosies ar Somiju, bet Zviedrija duelēsies ar Norvēģiju.

Olimpiskais hokeja turnīrs noslēgsies 25. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu