Bertāna treneris Popovičs: Mēs dzīvojam rasistiskā valstī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edward A. Ornelas /San Antonio Express-News

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio «Spurs» galvenais treneris Gregs Popovičs ir pārliecināts, ka ASV joprojām nav izdevies izskaust rasismu.

ASV un Kanādā februārī tiek atzīmēts «Black History Month» jeb «Melnās vēstures mēnesis», kas veltīts piemiņai āfrikāņu diasporas ievērojamiem cilvēkiem un sasniegumiem.

Pieckārtējam NBA čempionam Popovičam intervijā tika vaicāts par šī mēneša svarīgumu. «Domāju, ka tas ir acīmredzami. Līgā ir daudz melnādaino puišu. Tas ir svarīgi,» «USA Today» sacīja Popovičs, kurš trīs reizes atzīts par NBA gada labāko treneri..

«Kā gan lai to ignorē? Bet vēl svarīgāk, ka dzīvojam rasistiskā valstī, kas šo problēmu joprojām nav atrisinājusi. Tāpēc vienmēr ir svarīgi tai pievērst uzmanību, kaut arī daudzus tas sadusmo,» sacīja 69 gadus vecais Popovičs.

«Svarīgi ir turpināt turēt 'to [problēmu] visiem deguna galā, lai visi saprot, ka tā nav atrisināta un mums ir daudz darāma darba,» piebilda «Spurs» galvenais treneris, kurš komandu aizvedis līdz pieciem NBA čempionu tituliem.

Popovičs iepriekš vairākkārt publiski kritizējis ASV prezidentu Donaldu Trampu. Treneris valsts vadītāju atļāvies nodēvēt par «gļēvuli bez dvēseles».

«Spurs» ar 35 uzvarām un 24 zaudējumiem ieņem 3. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā.

Bertāns savā otrajā NBA sezonā 55 mačos vidēji laukumā pavadījis 15,4 minūtes un guvis 6,3 punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu