Kanādas un ASV hokejistes garantē vietu olimpiskajā pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Favorītes uz zelta medaļām Kanādas un ASV hokejistes otrdien garantēja vietu Phjončhanas olimpisko spēļu sieviešu turnīra pusfinālā. Kanādas izlase potenciāli spēcīgākās A grupas mačā ar rezultātu 4:1 (2:0, 2:0, 0:1) pārspēja Somiju.

Hokeja dzimtenes pārstāvēm pa vieniem vārtiem guva un pa rezultatīvai piespēlei atdeva Megana Agosta un Melānija Dausta, bet pa reizei izcēlās Marija Pulēna un Džiliana Solnjē.

Kanādas izlase pa divām ripām iemeta katrā no pirmajiem diviem periodiem, rezultātu atklājot cīņas 35.sekundē, savukārt pēdējā trešdaļā somietes vienus vārtus atguva. Precīza bija 44 gadus vecā Rīka Valila, kura Phjončhanā kļuva par ir visu laiku vecāko hokejisti dāmu turnīros olimpiskajās spēlēs.

Svētdien Phjončhanas olimpisko spēļu hokeja arēnā par Somijas sieviešu hokeja izlases nūju zādzības mēģinājumu aizturēts agrāk sodīts Latvijas pilsonis.

Vēlāk ASV ar rezultātu 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) pārspēja Olimpiskās sportistes no Krievijas.

Amerikānietēm ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Žuslīne Lamorū-Deividsona.

Kanāda pirmajā cīņā ar 5:0 uzvarēja Olimpiskās sportistes no Krievijas, bet Somija ar 1:3 zaudēja ASV.

A apakšgrupas tabulā Kanādas un ASV izlasēm ir pa sešiem punktiem divās spēlēs, bet kanādietēm ir labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība, kamēr olimpietes no Krievijas un somietes ir tukšā.

Olimpiskajā hokeja turnīrā astoņas komandas sadalītas divās apakšgrupās. A apakšgrupas divas labākās komandas nodrošinās vietu pusfinālā, kamēr trešās un ceturtās vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā spēkosies ar B apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām.

Kanāda pusfinālā var netikt tikai tad, ja apakšgrupas noslēgumā trim komandām būs pa sešiem punktiem, taču tad viņām pamatīgi jāzaudē amerikānietēm, bet Olimpiskajām sportistēm no Krievijas jāuzvar ASV un Somijas izlases, kas ir mazticami.

B apakšgrupā pēc divām kārtā līderes ir Šveices un Zviedrijas izlases, kas tikušas pie sešiem punktiem, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, kamēr Korejas apvienotā komanda un Japāna abos mačos zaudējusi.

Sieviešu hokejs olimpisko spēļu programmā ir kopš 1998.gada, kad Nagano par čempionēm tika kronētas amerikānietes, savukārt nākamajās četrās Olimpiādēs triumfēja kanādietes. Tiesa, pēc Soču olimpiskajām spēlēm turpmākajos trīs pasaules čempionātos uzvarējušas ASV hokejistes, atstādamas aiz sevis kanādietes.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu