Sirmacis nav spējis savākt finansējumu dalībai Zviedrijas WRC rallijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas rallija sportistu Ralfa Sirmača un Artūra Šimina ekipāža nav spējusi savākt finansējumu dalībai šonedēļ gaidāmajam pasaules čempionāta (WRC) Zviedrijas etapam.

Sirmacis ar Šiminu bija plānojuši šogad aizvadīt pilnu junioru čempionāta jeb JWRC kalendāru.

«Diemžēl Zviedrijas ralliju būšu spiests izlaist,» portālam «go4speed.lv» atklājis četrkārtējais Latvijas rallija čempions un 2015.gada Eiropas čempionāta (ERČ) junioru ieskaites vicečempions Sirmacis. «Latvijā nevarējām atrast naudu startam WRC, tāpēc turpināsim meklēt līdzekļus ārvalstīs. Nezinu vai izdosies savākt nepieciešamo budžetu, lai startētu JWRC, bet noteikti mēģināsim to darīt. Plinti krūmos vēl nemetu, tāpēc varbūt startēšu sezonas otrajā JWRC posmā, kas aprīļa sākumā notiks Korsikas salā Francijā.»

Pagājušā gada maijā Sirmacis noslēdzis menedžmenta līgumu ar Kima Vatanena un Ates Varstas «V&V Sport Management» kompāniju no Somijas, kas savulaik palīdzējusi daudziem labiem braucējiem, tomēr šobrīd šī sadarbība nav devusi vēlamo rezultātu.

2018.gada JWRC ieskaitē dalībnieki trasē dosies ar 1,0 litru «EcoBoost Ford Fiesta R2» automašīnām. Sportistiem būs jāpiedalās WRC posmos Zviedrijā, Francijā, Portugālē, Somijā un Turcijā. Šī seriāla uzvarētājs savā īpašumā iegūs iespaidīgu un vērtīgu balvu - «Ford Fiesta R5» automašīnu, kas paliks ekipāžas rīcībā.

Šimins un Sirmacis pērn rudenī pēdējā brīdī atsauca dalību no ERČ Latvijas posma, pavēstot, ka 2018.gadā cer startēt pasaules autorallija čempionātā WRC2 klasē.

Kā vēstīts, šis gads Latvijas rallija sportistiem būs starptautiskiem startiem bagāts, jo jaunais pilots Mārtiņš Sesks ekipāžā ar pieredzējušo Renāru Franci aizvadīs pilnu ERČ junioru sacensību sezonu.

Sirmacis 2015.gadā guva otro vietu ERČ junioru vērtējumā, kamēr 2016.gadā jau bija trešais lielajā kopvērtējumā, bet 2017.gadā piedalījās tikai vienā ERČ etapā, jo citiem neatrada finansējumu.

Savukārt Sesks pērn Eiropas čempionāta Latvijas etapā guva guva otro vietu ERČ3 ieskaitē un arī junioru vērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu