Biatlona iedzīšanas sacensības noritēs kā plānots

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Phjončhanas olimpisko spēļu iedzīšanas sacensības biatlonā vīriešiem un sievietēm, kurā jāstartē arī Latvijas spportistiem Andrejam Rastorgujevam un Baibai Bendikai, norisināsies kā plānots, noskaidroja aģentūra LETA.

(Papildināts viss teksts un virsraksts.)

Sākotnēji bija informācija, ka stiprā vēja dēļ sacensības biatlonā varētu tikt atceltas, tomēr pēc Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) tiesnešu sapulces lemts, ka sacensības norisināsies kā plānots.

Pēc līdzšinējā sacensību grafika plkst.12.10 pēc Latvijas laika jāsākas desmit kilometru iedzīšanas distances sacensībām dāmām, bet plkst.14 12,5 kilometru distancē jādodas vīriem.

Phjončhanā pēdējās dienās valda nepatīkami laika apstākļi, kalnos pūšot spēcīgam un asam vējam, kas kopā ar zemu gaisa temparatūru, kura pirmdien vietām sasniegusi -16 grādus pēc Celsija, sacensību rīkotājiem sagādā papildus problēmas.

Vēja dēļ pamatīgi iespaidots kalnu slēpošanas sacensību kalendārs, jo svētdien tika atcelts nobrauciens vīriešiem, bet pirmdien arī milzu slaloma sacensības dāmām, abus šos mačus pārceļot uz ceturtdienu, līdz ar to aizkavējot arī Kristapa Zvejnieka un Leldes Gasūnas pirmos startus Phjončhanā.

Dāmām Bendikai jāstartē ar 39.numuru, jo šo vietu viņa sestdien guva sprinta sacensībās, bet kā pirmajai iedzīšanu jāsāk vācietei Laurai Dālmeierei, kurai pirms starta ir 24 sekunžu pārsvars pār tuvāko konkurenti Marti Ulsbū no Norvēģijas.

Tikmēr vīru sprintā svētdien Rastorgujevs kārtējo reizi bija ļoti ātrs trasē, bet pieļāva trīs kļūdas šaušanā un samierinājās ar 24.vietu. Iedzīšanu pirmajam jāsāk vācietim Arndam Peiferam, Rastorgujevam startējot 55,6 sekundes aiz viņa.

Savukārt Oskars Muižnieks olimpiskajam čempionam zaudēja divas minūtes un 17,5 sekundes un palika 64.vietā, nepilnas četras sekundes atpaliekot no 60.pozīcijās un olimpiskajā debijā neiekļūstot starp iedzīšanas dalībniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu