Tomass Dukurs cer uz siltākiem laika apstākļiem skeletona sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas skeletonists Tomass Dukurs cer uz siltākiem laika apstākļiem Phjončhanas olimpisko spēļu skeletona sacensībās, jo aukstā laikā viņa kamanas ir grūtāk savaldāmas, pēc pirmdien aizvadītajiem pirmajiem diviem treniņbraucieniem sacīja sportists.

Vīriešu skeletonisti olimpisko spēļu sacensības aizvadīs ceturtdien un piektdien, tajās piedaloties arī brāļiem Martinam un Tomasam Dukuriem. Pirmdien tika aizvadīti pirmie oficiālie treniņbraucieni, kur M.Dukurs bija ceturtais un septītais, kamēr T.Dukurs - septītais un 17.

«Trase, manuprāt, ir vieglāka, bet visu nenormāli sarežģī tas, ka ārā ir tik auksts un ledus šodien bija kādi -17 grādi pēc Celsija. Kad šeit trenējāmies oktobrī, bija vairāk nekā desmit grādus silts. Tā ir galvenā atšķirība, bet trases virāžu profili šobrīd pat šķiet vieglāki nekā iepriekš. Laikapstākļu dēļ brīžiem kamana iet šķērsām, bet man nav tik asu slidu, lai tiktu ar to galā. Cerams, nākamajās divās dienās paliks nedaudz siltāks,» žurnālistiem pēc treniņbraucieniem sacīja Tomass Dukurs.

Viņš piebilda, ka slidas ir asas, bet vidējā gaisa temperatūra tagad ir krietni zemāka, nekā tas bija agrāk. «Šāds sals uznāk varbūt divreiz gadā. Šosezon vispār nav bijušas tādas sacensības, kur ir auksti,» piebilda sportists.

Iepriekš par Phjončhanas trases atslēgas vietu tika dēvēta devītā virāža, kurā daudziem sportistiem bija kļūdas, kas iespaidoja tālāko braucienu.

«Nevarētu teikt, ka ar devīto virāžu nav problēmu, bet no sešiem braucieniem četrus esmu izbraucis veiksmīgi. Savukārt rudenī no sešiem varēja izbraukt labi ja vienu vai divus. Tagad gan visi labāk brauc devīto virāžu, jo ir vairāk ledus un lielāks ātrums. Problēmas tagad ir citās vietās, kur agrāk to nebija – nespiediena virāžās, kur kamana iet nedaudz šķērsām,» situāciju komentēja vecākais no brāļiem Dukuriem.

To, ka februārī Dienvidkorejā būs aukstāks nekā pērn martā, kad šeit risinājās Pasaules kausa posms, esot teikuši arī vietējie.

«Mums teica, ka februāris Dienvidkorejā varētu būt tas aukstākais, bet pērn šeit bijām martā un šķita, ka ir pārāk silts,» piebilda Dukurs.

Pēdējās dienās gaisa temperatūra olimpisko spēļu norises vietā regulāri bijusi zem -10 grādiem pēc Celsija vai vairāk. Savukārt šonedēļ sinoptiķu prognozes liecina, ka sals atkāpsies.

Pirmdien trasē vēl nedevās abi mājinieku pārstāvji, tostarp sacensību favorīts Sunbins Juns.

«Būtu interesanti pavērot, kā savā trasē brauc korejieši. Braucienu skaits viņiem ir nesalīdzināmi lielāks. Varbūt mēs darām ko nepareizi un būtu interesanti salīdzināt ar viņiem. Viņi laikam ir izvēlējušies taktiku nerādīt. Varbūt rīt vai parīt viņus redzēsim, jo tā nav ierasta prakse, ka nepiedalās oficiālajos treniņbraucienos,» norādīja Tomass Dukurs.

Jau vēstīts, ka pēc pirmajiem oficiālajiem treniņbraucieniem Latvijas skeletona komandu apciemoja arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu