Stipra vēja dēļ pārceltas arī Gasūnas sacensības Phjončhanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vadošās sieviešu kalnu slēpotājas Leldes Gasūnas milzu slaloma sacensības Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pirmdien tika pārceltas pārāk spēcīga vēja dēļ.

Milzu sacensības sievietēm pirmdien bija iecerētas plkst.3.15 pēc Latvijas laika, tomēr pārāk stiprā vēja un nelabvēlīgo laika prognožu dēļ tās tika atceltas un pārceltas uz vēlāku laiku.

Rīkotāji pavēstījuši, ka sieviešu milzu slaloms līdz ar to notiks ceturtdien.

Kā novērojusi aģentūra LETA, teju visu olimpisko spēļu laiku Phjončhanā valda ziemīgi un vējaini laikapstākļi, it sevišķi kalnos.

Svētdien šādu pašu iemeslu dēļ tika atceltas arī vīriešu sacensības nobraucienā, kur uz starta bija paredzējis doties arī Kristaps Zvejnieks. Arī šīm sacīkstēm tagad paredzēts norisināties ceturtdien.

Sacensības Olimpiādē Gasūnai būs pirmais starts šogad, jo 2017.gada beigās viņa saslima un gadu miju sagaidīja slimnīcā. Šosezon viņa guva 27.vietu Eiropas kausa sacensībās slalomā, tomēr kopumā pie augstiem rezultātiem nav tikusi.

Šīs 27 gadus vecajai Gasūnai būs otrās olimpiskās spēles, pirms četriem gadiem Sočos viņa ieguva 30.vietu slalomā, bet milzu slalomā nesasniedza finišu.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja pat pieci kalnu slēpotāji (Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Mārtiņš Onskulis, Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa), tomēr Phjončhanas Olimpiādē viņu skaits būs sarucis līdz diviem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu