Ielēca pēdējā vilcienā un finišu sasniedza pirmais

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR/TASS/LETA

Austrijas kamaniņu braucējs Dāvids Gleiršers uz olimpiskajām spēlēm Phjončhanā devās kā izlases nomināli trešais labākais braucējs. Nacionālajā atlasē viņš tikai pēdējā brīdī kvalificējās četrgades nozīmīgākajām sacensībām, kas Austrijai paliks atmiņā uz visiem laikiem.

23 gadus vecais Gleiršers svētdien negaidīti kļuva par olimpisko čempionu. Austrijas kamaniņu braucējiem vieninieku ekipāžām zeltu Olimpiādē nebija izdevies izcīnīt 50 gadus - pirms tam to bija paveicis Manfrēds Šmits 1968. gadā Grenoblē.

Neviens no Gleiršera negaidīja šādu rezultātu, jo viņš ne reizi nav kāpis uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos. Viņa lielākais sasniegums līdz šim bija pasaules junioru čempionāta zelts 2014. gadā.

Šajās sacensībās Austrijas lielākā cerība bija Volfgangs Kingls, kurš pērn kļuva par pasaules čempionu, bet 2016. un 2015. gadā (Siguldā) izcīnīja bronzas medaļas. Viņam šoreiz 9. vieta.

«Nespēju tam noticēt, šis ir maģisks brīdis,» BBC citē Gleiršeru. «Vienkārši aizvadīju labu braucienu un esmu priecīgs, ka tas notika. Nespēju to aprakstīt un nevaru tam noticēt.»

Pēc trim braucieniem sacensību līderis bija titulētais vācietis Fēlikss Lohs, kurš uzvarēja iepriekšējās divās Olimpiādēs - 2014. gadā Sočos un 2010. gadā Vankūverā.

Viņš varēja kļūt par otro braucēju vēsturē pēc tautieša Georga Hakla, kuram izdevies uzvarēt trijās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Tomēr ļoti neveiksmīgs ceturtais Loham liedza izcīnīt vēl vienu zeltu, turklāt finišā viņam tikai 5. vieta.

Jau ziņots, ka Kristers Aparjods olimpisko spēļu debijā izcīnīja 11. vietu, Inārs Kivlenieks ieņēma 20.vietu, bet Artūrs Dārznieks ierindojās 24. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu