Olimpiskais debitants Muižnieks: Konkurence ir spēcīga

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas biatlonistam Oskaram Muižniekam svētdien šķitis, ka ar savu uzrādīto rezultātu Phjončhanas olimpisko spēļu desmit kilometru sprintā izdosies ieņemt vietu pirmā četrdesmitnieka robežās, taču konkurence izrādījusies pārāk spēcīga.

Muižnieks svētdien sprintā ieņēma 66.vietu, par nepilnām četrām sekundēm atpaliekot no pirmā sešdesmitnieka un nekvalificējoties iedzīšanai.

«Pirmajās olimpiskajās spēlēs emocijas ir ļoti labas, bet rezultāts nav tāds, kādu gaidīju. Likās, ka jābūt labākam. Domāju, solis šodien bija manā līmenī. Otrajā ugunslīnijā šāvienus pārtēmēju. Jāskatās analīzi, bet domāju, ka ar manu slēpošanas soli nav nemaz tik traki,» skaidroja Muižnieks.

Muižnieks katrā šaušanā atstāja pa vienam neaizvērtam mērķim.

«Otrajā šaušanā nedaudz drebēja ceļgali, bija arī neliels vējiņš. Protams, gribēju aizvērt visus mērķus, bet tas neizdevās. Otrā šaušana neizdevās,» teica Muižnieks.

Viņš vēl pēdējā aplī cerējis uz tikšanu iedzīšanā.

«Rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Šķita, ka tam vajadzēja būt vismaz ap 40.vietu, bet konkurence ir spēcīga,» secināja Muižnieks.

Biatlonists atklāja, ka ir labā fiziskā formā un pirms starta juties ļoti labi.

«Šaušana nebija tāda, kādu vēlējos. Trase nav tā smagākā, bet ir ļoti ātra. Katra sekunde ir ļoti dārga. Aukstums un vējš piedod asumiņu,» teica Muižnieks.

Muižnieks olimpiskajam čempionam Arndam Peiferam zaudēja divas minūtes un 17,5 sekundes.

«Ar šādu rezultātu Pasaules kausa sacensībās būtu iekļuvis iedzīšanā. Rezultāti ir ļoti blīvi,» uzsvēra Muižnieks.

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sprinta sacensībās pieļāva trīs kļūdas šaušanā un ieņēma 24.vietu.

Muižnieks 2012./2013.gada sezonā piedalījās pasaules čempionātā, kas iet Pasaules kausa ieskaitē, tomēr atsevišķās Pasaules kausa sacensībās sportists debitēja vien šosezon. Pēdējos gados viņš vairāk nodarbojās ar riteņbraukšanu un distanču slēpošanu, bet iepriekšējās sezonas beigās atgriezās biatlonā ar mērķi kvalificēties olimpiskajām spēlēm un šosezon pārliecinoši pierādīja, ka ir otrs labākais valsts sportists biatlonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu