Rastorgujevs: Šaušanā nenostrādāju līdz galam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pēc svētdienas starta Phjončhanas olimpisko spēļu desmit kilometru sprinta sacensībās bija sašutis par savu sniegumu šaušanā.

Rastorgujevs sprinta sacensībās pieļāva trīs kļūdas šaušanā un ieņēma 24.vietu, kamēr Oskars Muižnieks ar diviem neaizvērtiem mērķiem bija 66.pozīcijā, no dalības iedzīšanā atpaliekot par nepilnām četrām sekundēm.

«Nenostrādāju līdz galam, jo īpaši sāpīgi par šaušanu stāvus. Pats nenostrādāju, tāpēc arī pēdējais šāviens bija garām,» neveiksmju iemeslus skaidroja Rastorgujevs.

Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā neaizvēra vienu mērķi, bet, pateicoties ātrajam solim trasē, pirms otrās šaušanas bija otrajā pozīcijā. Tiesa, šaušanā stāvus tika pieļautas vēl divas kļūdas, kā rezultātā nācās atkāpties uz otrā desmita beigām.

«Pēc soda apļiem cīnījos, bet sāku gurt,» atzīmēja latviešu biatlonists.

Lai gan šaušanā stāvus klājās sliktāk, to mazāk ietekmējis vējš nekā šaušanu guļus.

«Ar slēpēm viss bija kārtībā, sniegs bija ne pārāk labs. Vienā trases daļā bija pavisam citādāk, sniegs ir kā smiltis - vienā brīdī slīd, citā neslīd,» teica Rastorgujevs.

Viņš kvalificējās pirmdien gaidāmajai iedzīšanai, kuru uzsāks 56 sekundes aiz sprinta uzvarētāja Arnda Peifera.

«Vairāk jākoncentrējas uz šaušanu, tad viss būs kārtība,» noteica Rastorgujevs.

Rastorgujevs pirms četriem gadiem olimpiskajās spēlēs trīs reizes tika divdesmitniekā, labāko rezultātu uzrādot iedzīšanā, kurā bija devītais. Savukārt savā debijā 2010.gadā viņš individuāli labākais bija sprintā, kurā guva 50.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu