Merzļikins: Mans mērķis ir divu gadu laikā iekļūt NHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntis Lazdāns

Latvijas dāmu tenisa izlase šonedēļ Tallinā izcīnīja vēsturisku panākumu Federāciju kausā. Sacensību trešajā dienā mačus skatīties klātienē bija ieradies arī Latvijas hokeja valstsvienības vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš intervijā portālam TVNET pastāstīja, kāpēc viņam patīk teniss, par savu sniegumu Šveices klubā «Lugano» un mērķi iekļūt Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Kādi vēji tevi atpūtuši uz tenisu Tallinā?

Pēc spēles izlasē [pret Kanādu] man bija brīva vesela nedēļa. Šo laiku pavadīju Rīgā, līdz ar to Tallina bija tuvu, tāpēc izdomāju, kāpēc gan neatbraukt atbalstīt savējos.

Kad tev jālido atpakaļ uz Šveici?

Šodien [piektdien] pēc spēlēm lidoju atpakaļ uz Rīgu. Aizvedīšu mammu vakariņās un tad [sestdien] lidošu atpakaļ uz mājām [Šveici].

Pirms intervijas teici, ka tev patīk sekot līdzi Šveices tenisa zvaigznei Rodžeram Federeram...

Jā, sekoju līdzi Federeram. Kopumā teniss man patīk, jo tas ir individuāls sporta veids. Jā, es kā vārtsargs hokejā esmu komandas spēlētājs, bet man tomēr ir individuāls darbs. Tenisā patīk tas, ka spēlētāji ir ļoti spēcīgi mentāli. Daudz ko var mācīties no šī sporta veida.

Kad ir brīvs laiks, skaties arī televīzijā tenisu? Arī mūsu dāmas?

Jā, kā ir brīvs laiks, tā paskatos. Arī pats uzspēlēju. Neesmu profesionālis, bet patīk, kaut arī nesanāk (smejas). Tā es mācos, kā nomierināties, kontrolēt situāciju un censties uzvarēt manu pretinieku.

Kā vērtē savu sezonu Šveicē? Ir bijušas spēles, kurās atvairi 40 un pat 50 metienus...

Sākums bija grūts, bet pēc tam es savu dzīvi sakārtoju. Žēl, ka pazaudēju psiholoģisko pārliecību. Bet tagad es jūtos ļoti brīvs, atvieglots un nobriedis. Vairāk varu koncentrēties savam darbam.

NHL kluba Kolumbusas «Blue Jackets» sistēmā ir divi Latvijas vārtsargi - tu un Matīss Edmunds Kivlenieks. Cik daudz ar tevi komanda uztur kontaktu?

Kontaktu uzturam, ne katru dienu, bet diezgan bieži. Par tālāku nākotni nerunājam, jo man ir līgums ar «Lugano» uz šo un nākamo sezonu. Kamēr man ir šis līgums, ne par ko citu nedomāsim. Kad beigsies līgums, visticamāk, tad arī braukšu uz Ameriku.

Braucot turp, tu pieņemtu izaicinājumu spēlēt arī Amerikas Hokeja līgā (AHL)? Proti, piekristu divvirzienu līgumam?

Es centīšos tikt komandas sastāvā uzreiz. Ja man tas izdosies, tas būs kolosāli. Domāju, ka man AHL tāpat būs jāuzspēlē, lai pierastu pie tā līmeņa, hokeja stila un laukuma izmēra. Bet mans mērķis noteikti būs uzreiz tikt NHL komandā. Esmu gatavs cīnīties, bet nu 5 gadus AHL jau nespēlēšu. Apzinos, ka būs liela konkurence un tāda tā ir jau tagad. Tam ir jāgatavojas.

Pie tevis kāds ir konsultējies par Kivlenieku?

Ir prasījuši par viņu, bet pats neesmu viņu personīgi iepazinis. Zinu, ka viņš ir labs vārtsargs - jauns un talantīgs. Neuztveru viņu kā konkurentu sliktā nozīmē. Gluži pretēji - esmu priecīgs, ka Latvijas hokejam ir vēl viens ļoti labs vārtsargs, kurš nākotnē varēs palīdzēt sasniegt kaut ko fantastisku.

Ja neizdodas sapnis par NHL, vai tu spēlētu bez Šveices citviet, piemēram, KHL?

Par to ir grūti spriest. Tu man uzdevi jautājumu, uz kuru man jāatbild pēc 5-6 gadiem. Kas to lai zin, vai tad vēl tāds KHL eksistēs... Jā, es labprāt spēlētu arī KHL, jo hokejs savā ziņā arī ir bizness. Ja man neizdosies iekļūt NHL... Bet es domāju, ka izdosies. Ja nē - tad KHL noteikti būtu opcija.

Šajā sabraukumā pie Latvijas izlases biji tikai vienu dienu, bet iepriekš tomēr jau iepazini galveno treneri Bobu Hārtliju. Kādas vēsmas viņš iedveš komandā? Viņš man rudenī intervijā rādīja anketu uz 7 lappusēm, kas katram izlases spēlētājam jāaizpilda...

Ar to anketu viņš veido mūsu komandā ģimenes sajūtu ģērbtuvē. Manā nelielajā hokeja karjerā nebija tā iepriekš bijis, ka komandā ar visiem spēlētājiem saskan. Hārtlijs to izveidoja pērn pasaules čempionātā. Vispār varu uzteikt Latvijas Hokeja federāciju, sākot ar Aigaru kalvīti un Viesturu Koziolu. Es tagad uz izlasi braucu ar lielāko prieku. Nav vairs tā - eh, jābrauc...

Pagājušajā čempionātā parādījām labu sniegumu. Domāju, ka ar katru gadu būs labāk un labāk. Ļoti ceru, ka Latvijas jaunais hokejs izaugs. Mēs, latvieši, esam talantīgi.

Ko tev novēlēt šai sezonai? Kāds ir «Lugano» un tavs personīgais mērķis?

Mans personīgais mērķis ir, par ko vienmēr esmu sapņojis, izcīnīt čempiona titula gredzenu. Bet tas ir tāls sapnis. Par to tagad nav jādomā bieži. Ko es varētu sev novēlēt? Lai man un visi komandai nebūtu nekādas traumas un lai mēs varētu šogad izdarīt kaut ko fantastisku. Es komandai ticu. Mums ir ģimenes gars. Visas kārtis mums ir, tikai pareizajā mirklī un pareizajā veidā tās jāizmanto.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu