Šveices kērlingisti izcīna divas uzvaras jaukto pāru olimpisko sacensību pirmajā dienā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Šveices kērlingisti Ženija Perē un Martins Rioss kā vienīgie ceturtdien izcīnīja divas uzvaras Phjončhanas olimpisko spēļu jaukto pāru sacensību pirmajā dienā, kurā tika aizvadītas divas kārtas.

Šveicieši vispirms ar 7-5 uzvarēja Ķīnas komandu, divus izšķirošos punktus gūstot ekstra endā. Savukārt otrās kārtas cīņā Perē un Rioss sīvā cīņā ar 7-6 pieveica Somiju.

Perē un Rioss ir sacensību galvenie favorīti, jo pērn uzvarēja pasaules čempionātā jauktajiem pāriem, savukārt Rioss šajā sacensībās bija labākais arī 2012.gadā, bet vēl gadu ātrāk triumfēja Eiropas čempionātā.

Vēl sešām komandām pēc ceturtdienas mačiem ir pa vienam panākumam divos mačos.

ASV vispirms ar 9-3 pārspēja olimpiskos sportistus no Krievijas (OAR), bet pēc tam ar 4-6 zaudēja Kanādai, kuri savukārt pirmajā mačā ar 6-9 piekāpās Norvēģijai.

Tikmēr mājiniece Dienvidkoreja turnīru sāka ar 9-4 sagraujot Somiju, taču pēc tam principiālā cīņā ar 7-8 zaudēja Ķīnai. Visbeidzot, olimpiskie sportisti no Krievijas otrajā kārtā ar 4-3 uzvarēja Norvēģiju.

Pēc apļa cīņām, katrai komandai aizvadot pa septiņiem dueļiem, četras labākās iekļūs pusfinālā, turpinot cīņu par medaļām.

Kērlings olimpisko spēļu programmā ir septīto reizi, bet jaukto pāru sacensībām šī ir debija četrgades nozīmīgākajā ziemas sporta veidu forumā.

Olimpisko spēļu programmā debitēs arī «Big Air» snovbords, masu starts ātrslidošanā un jaukto komandu sacīkstes kalnu slēpošanā.

Phjončhanas olimpiskās spēles tiks atklātas piektdien un norisināsies līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos, turklāt pirmo reizi Ziemas Olimpiādē tiks izdalīti vairāk nekā simts godalgu komplekti. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu