Briedis: Bija doma: ja uzvarēšu Usiku, tad beigšu karjeru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis pirms Pasaules boksa supersērijas pusfināla cīņas ar ukraini Oleksandru Usiku pieļāva domu, ka uzvaras gadījumā viņš varētu beigt karjeru. Taču tagad viņš atsāks treniņus un jau saņēmis piedāvājumus nākamajām cīņām.

«Fiziski līdz galam vēl neesmu atkopies, vēl neko neļauj darīt, bet šodien aizlaidīšu uz pirmo treniņu,» LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Briedis. «Jāpakustas, jo jau ir piedāvājumi uz nākamajām cīņām. Ja godīgi, pirms šīs cīņas bija doma: ja to uzvarēšu, tad beigšu boksu, jo visas karjeras laikā ir gūtas diezgan daudzas traumas.

Par to biju diezgan ilgi domājis. Taču Dievs gribēja, lai es turpinātu profesionālo karjeru, un man nav jāmet pie malas šis sporta veids. Daži gadi vēl būs jāpasvīst.»

Briedis aizpagājušajā sestdienā «Arēnā Rīga» 12 raundu cīņā pēc punktiem piekāpās Usikam, latvietim piedzīvojot pirmo zaudējumu profesionāļa kārtā.

Finālā Usiks spēkiem mērosies ar Krievijas pārstāvi Muratu Gasijevu, kurš pagājušās nedēļas nogalē Sočos 12. raundā nokautēja kubieti Junieru Dortikosu.

«Uzskatu, ka es varēju sagatavoties labāk, jo nometnē traucēja divas gūtās traumas. Un trešā sevi parādīja ringā, kas piektajā raundā bija lūzuma punkts,» teica Briedis. «Tomēr saņēmos un noturējos līdz 12. raundam. Ar šo formu, kuru biju sasniedzis treniņos Spānijā, varēju parādīt daudz labāku rezultātu, bet kāds negribēja, lai es to parādītu.»

Briedis vēl nezina kā notiks gatavošanās nākamajai cīņai. Nometne Spānijā viņam izmaksājusi ļoti dārgi, maksu sedzis no savas kabatas.

Konkrēti par nākamajām cīņām viņš vēl neko nevarēja pateikt. «Atbrauks promouteri, kas ir ieinteresēti nākamajās cīņās, un tuvāko nedēļu laikā provizoriski zināšu. Kad zināsim kaut ko vairāk, tad arī varēšu pastāstīt,» norādīja Briedis.

«Manu jostu vajag dabūt atpakaļ. Tas ir numur viens. Pēc tam jau skatīsimies. Primārais ir atvest WBC jostu atpakaļ uz Latviju,» savus nodomus neslēpa Briedis.

«Jo vairāk es atpūšos, jo vairāk gribu revanša cīņu ar Usiku, bet, cik sapratu no viņa teiktā, ir jānotiek kaut kam finansiāli izdevīgam, lai viņš tam piekristu.»

Savu pirmo zaudējumu karjerā Briedis vēl TV ekrānos nav noskatījies.

Sacensību fināla cīņa paredzēta 11. maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Pasaules Boksa supersērijas uzvarētājs iegūs visas četras pasaules čempionu jostas, kā arī leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu