Hornačeks: Porziņģis atgriezīsies tikpat stiprs, cik pirms tam

LETA/ESPN
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis laukumā atgriezīsies tikpat stiprs, cik pirms ceļgala krustenisko saišu plīsuma, uzsver vienības galvenais treneris Džefs Hornačeks.

Porziņģis otrdien NBA spēlē sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem. Atlabšana no šādām traumām parasti prasa vismaz pusgadu, bet bieži ieilgst arī aptuveni gada ilgumā. Paredzams, ka aptuveno Porziņģa rehabilitācijas laiku varēs pateikt vien pēc operācijas.

«Viņš bija sagrauts, kad uzzināja jaunumus, bet uzreiz pārslēdzās uz to, ka ir gatavs tam tikt pāri,» ESPN citē latvieša komandas biedra Kortnija Lī teikto.

Trešdien preses konferencē arī «Knicks» ģenerālmenedžeris Skots Perijs pauda, ka komandu piemeklējuši grūti laiki.

«Ļoti grūti pieņemt šos jaunumus. Smaga diena komandai. Galvenokārt jau smaga diena jaunam puisim,» teica Perijs.

«Tas gan nenozīmē atkāpšanos no mūsu iepriekšējiem mērķiem. Mūsu uzdevums ir sagatavot komandu pēc iespējas labākā pozīcijā, kad viņš tajā atgriezīsies. Lai komanda būtu vienotāka, stiprāka un, cerams, arī nedaudz talantīgāka,» stāstīja Perijs.

«Knicks» komanda cer, ka latvietis laukumā atgriezīsies tikpat labā formā, cik pirms tam.

«Zinām, ka viņš pēcoperācijas un rehabilitācijas periodā centīsies sevi sagatavot pēc iespējas labāk. Būsim viņam līdzās un atbalstīsim ikvienā brīdī,» teica Perijs.

«Protams, ka viņš bija satriekts, gūstot šāda veida savainojumu. Tāpat kā mēs. Tomēr viņš atgriezīsies tikpat stiprs, cik pirms tam. Zinām, ka viņš smagi strādā. Zinām, ka viņš grib kļūt par izcilu basketbolistu, vienu no vadošajiem šajā līgā,» skaidroja Hornačeks.

Porziņģis līdz ar to nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei vasarā paredzētajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs un, visticamāk, izlaidīs arī nākamās NBA sezonas sākumu. Porziņģa un «Knicks» debitanta līmeņa līgums ir spēkā arī uz nākamo sezonu, tomēr jau šajā vasarā «Knicks» būs tiesīgi piedāvāt Porziņģim daudzu gadu kontraktu, kas varētu pietuvoties 150 miljonu dolāru apmēram.

«Viņš viennozīmīgi ir ļoti svarīgs spēlētājs komandai, organizācijai un visai pilsētai,» teica Perijs, kurš atzīmēja, ka pārrunas par līgumu notiks tad, kad pienāks īstais brīdis.

Tāpat Perijs atklāja, ka šosezon negrasās veikt trenera maiņu.

«Knicks» līdera savainojums vēl vairāk iedragāja ņujorkiešu cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs, tāpēc tagad lielāka uzmanība sastāva veidošanai jau nākamajai sezonai.

Otrdien «Knicks» aizmainīja Porziņģa labāko draugu Villiju Ernangomesu uz Šarlotas «Hornets», pretī dabūjot spēka uzbrucēju Džoniju O'Braientu un 2020., kā arī 2021. gada otrās kārtas izvēles tiesības draftā. Tāpat Ņujorkas komanda izskata piedāvājumus par Lī un Kailu O'Kvinu, kā arī vēlas atbrīvoties no Žoakima Noā. Kā vēsta komandai pietuvināti avoti, «Knicks» vairāk vēlas izmantot jaunos spēlētājus Franku Nilikinā un Treju Bērku.

Iepriekš šosezon 29. novembrī Porziņģis guva potītes traumu. Kaut no malas epizode izskatījās šausminoša, latvieša veselības problēmas izrādījās nebūtiskas un viņš izlaida vien divas spēles. Savukārt decembrī viņš piespēles laikā pamežģīja kāju un arī izlaida sekojošās divas spēles.

Trīs sezonu laikā Porziņģis traumu vai slimību dēļ līdz šim bija izlaidis 33 spēles, no kurām septiņas šosezon.

Šajā sezonā pirms otrdienas mača Porziņģis 48 spēlēs vidēji guva 22,7 punktus. Turklāt ar vidēji 2,4 blokiem viņš ir visas līgas līderis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu