Atšķirībā no Ostapenko un Sevastovas igauniete Kanepi naudas dēļ atsaka izlasei

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Atšķirībā no Latvijas tenisa līderēm Aļonas Ostapenko un Anastasijas Sevastovas Igaunijas otrā rakete Kaija Kanepi naudas dēļ atteikusi pārstāvēt savas valsts komandu šonedēļ Tallinā notiekošajā Federāciju kausā («Fed Cup»).

Igaunijas izlases kapteinis Mārtens Tamla intervijā laikrakstam «Õhtuleht» paudis vilšanos, ka šā brīža valsts otra labākā tenisiste Kanepi, kura pasaules rangā ieņem 66. vietu, atteikusies spēlēt izlasē naudas dēļ.

«Ir normāli prasīt naudu par piedalīšanos Federāciju kausā. Katra spēlētāja saņem kompensāciju. Kaija teica, ka viņa ir gatava spēlēt, ja izdosies vienoties par finansiālajiem nosacījumiem,» sacīja Tamla.

«Tas nav normāli - prasīt 100 000 eiro par trim spēlēm. Manuprāt, pat 50 000 ir pārāk daudz. Jā, spēlētājas citās valstīs saņem naudu par dalību «Fed Cup». Lielākais, ko esmu dzirdējis, ir 30 000 eiro Ostapenko un Sevastovai,» teica Igaunijas izlases kapteinis.

Latvijas sieviešu tenisa izlase pirmo reizi ir spēcīgākajā sastāvā - Aļona Ostapenko, Anastasija Sevastova, Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane.

Trešdien pirmajā vienspēlē Sevastova (WTA 15.) ar rezultātu 6-4, 6-3 pārspēja Turcijas tenisisti Ajlu Aksu (WTA 226.). Dienas turpinājumā paredzēta vēl viena vienspēle un arī dubultspēle.

Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā Latvijas tenisistes ielozētas D apakšgrupā ar Turcijas, Polijas un Austrijas izlasi. Ar šīm komandām Latvijas izlase spēkosies attiecīgi trešdien, ceturtdien un piektdien.

Ja Latvija uzvarēs D apakšgrupā, tā fināla kārtā tiksies ar labāko vienību no apakšgrupas, kurā ir Serbija, Gruzija un Bulgārija. Pēc tam šā pāra uzvarētāja kvalificēsies aprīlī gaidāmajām pārspēlēm par vietu otrajā pasaules grupā.

Zīmīgi, ka 2019.gadā mainīsies sacensību formāts, apvienojot abas pasaules grupas, līdz ar to šā turnīra divas uzvarētājas iegūs iespēju iekļūt starp 16 stiprākajām pasaules izlasēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu