BK «Ventspils» nespēj iekļūt FIBA Čempionu līgas astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas vicečempione «Ventspils» otrdien izšķirošajā cīņā par vietu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas astotdaļfinālā savā laukumā zaudēja Grieķijas komandai Saloniku PAOK, tādējādi sezonu turpinās FIBA Eiropas kausā, kas ir līmeni zemāks turnīrs.

«Ventspils» cīņā par vietu B apakšgrupā cieta zaudējumu ar rezultātu 59:80 (19:23, 17:23, 18:21, 5:13).

«Ventspils» basketbolisti pirmajā ceturtdaļā ātri nonāca iedzinējos. Otrā puslaika sākumā Latvijas klubs pietuvojās līdz mīnus vienam punktam, taču nespēja uzlabot aizsardzību un lauzt cīņas gaitu, kā rezultātā pretinieki atkal pakāpeniski palielināja savu pārsvaru, «Ventspilij» ciešot zaudējumu.

Ventspils komanda ar sešām uzvarām 14 spēlēs ieņēma piekto vietu, kamēr PAOK ar septiņiem panākumiem iekļuva pirmajā četriniekā. Lai iekļūtu «play-off», ventspilniekiem bija jāizcīna uzvara.

FIBA Čempionu līgas un FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālu pāru izlozes notiks nākamajā trešdienā.

«Ventspils» rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Emanuēls Ubilla, pa astoņiem punktiem sameta Māris Gulbis un Roberts Freimanis, bet pa sešiem punktiem guva Dominess Bērnets un Juļs Juciks.

Tikmēr pretiniekiem 13 punktus guva Vangelis Margaritis, kamēr 12 punkti un desmit bumbas zem groziem bija Usmanam Krubellija, bet 11 punkti un 13 atlēkušās bumbas bija Lakija Džonsa kontā.

Sakontēji bija informācija, ka mājiniekiem šajā mačā nāksies iztikt bez traumētajiem Aigara Šķēles un amerikāņa Maika Brusevica, taču latviešu aizsargs devās laukumā. Tāpat laukumā atgriezās Freimanis, kuram arī bija savainojums.

PAOK jau pirmajā uzbrukumā realizēja tālmetienu, uz ko ar diviem punktiem atbildēja Rolands Zaķis. Spēles pirmās četras minūtes ritēja līdzvērtīgā cīņā, bet, kad komandas bija tikušas pāri pusei no pirmās ceturtdaļas, viesi pēc izrāviena 10:0 iekrāja astoņu punktu pārsvaru (15:7). Ceturtdaļas priekšpēdējā minūtē lietuvietis Juļs Juciks ar tālmetienu un Aigars Šķēle pretinieku handikapu samazināja līdz trim punktiem (16:19), bet spēles pirmo nogriezni kurzemnieki zaudēja ar rezultātu 19:23.

Otrajā ceturtdaļā mājinieki vairāk kā trīs minūtes nespēja iekarot pretinieku grozu un nonāca iedzinējos jau ar 19:33. Otrās ceturtdaļas otrajā pusē laukuma saimnieki sasparojās abos laukuma galos un trīs minūtes pirms puslaika beigām pēc Ingus Jakoviča metiena pretinieku pārsvars tika samazināts līdz viencipara skaitlim (33:42). Vēlāk pretinieki atkal nedaudz palielināja pārsvaru, bet puslaika pārtraukumā komandas devās, «Ventspilij» atrodoties iedzinējos ar 36:46.

Otro puslaiku «Ventspils» iesāka ar izrāvienu 9:0, trešajā minūtē Emanuēlam Ubillam pretinieku pārsvaru samazinot tikai līdz vienam punktam (45:46). Tiesa, PAOK neļāva «Ventspilij» pārņemt vadību, nepilnas trīsarpus minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām panākot septiņu punktu handikapu (57:50), bet minūti vēlāk jau plus desmit punktus (62:52).\

Turpinājumā «Ventspils» stūrmanis Roberts Štelmahers paņēma minūtes pārtraukumu un nedaudz vēlāk abu komandu basketbolisti pēc Zaķa pārkāpuma apmainījās pāris asiem vārdiem, taču mača gaitu lauzt tas nepalīdzēja, mājiniekiem pirms ceturtās ceturtdaļas atrodoties iedzinējos ar 54:67.

Ceturtās ceturtdaļas piektajā minūtē Māris Gulbis ar vienu «sodiņu» pietuvināja «Ventspili» līdz mīnus desmit punktiem (59:69). Tiesa, pēc pāris minūtēm PAOK pārsvars sasniedza 15 punktus - 74:59 pretinieku labā. Turpinājumā «Ventspils» nespēja sadeldēt pārsvaru un cieta zaudējumu ar rezultātu 59:80.

Abas komandas iepriekšējā kārtā izcīnīja uzvaras - «Ventspils» ar 79:68 uzvarēja Itālijas klubu Kapo d'Orlando «SikeliArchivi», kamēr PAOK ar 91:70 uzveica Lietuvas vienību Klaipēdas «Neptūnas».

«Ventspils» basketbolisti ar 16 uzvarām 16 spēlēs ir «OlyBet» Latvijas basketbola līgas (LBL) līderi, kamēr PAOK Grieķijas čempionātā ar astoņām uzvarām 15 cīņās ir sestā. Pirms došanās uz Ventspili PAOK basketbolisti Grieķijas čempionāta mačā ar 74:91 zaudēja ULEB Eirolīgas klubam Atēnu «Panathinaikos Superfoods».

Šosezon FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā komandu skaits no 40 samazināts uz 32, lai veicinātu turnīra kvalitāti. Novembra beigās turnīrā bija pārtraukums, kāds būs arī februārī, lai basketbolisti varētu palīdzēt valstsvienībām FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

Komandas sadalītas četrās apakšgrupās, apakšgrupu sacensībās izspēlējot 14 kārtas ilgu divu apļu turnīru. Grupu četras spēcīgākās vienības iekļūs izslēgšanas turnīrā, bet piekto un sesto vietu ieguvējas iegūs tiesības sezonu turpināt FIBA Eiropas kausa «play-off» sacensībās.

Pagājušajā sezonā «Ventspils» nepārvarēja šī turnīra izslēgšanas sacensību pirmo kārtu, divu spēļu summā ar 135:137 piekāpjoties Itālijas klubam Venēcijas «Umana Reyer».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu