«Mogo» hokejisti atspēlē divus vārtus, uzvar papildlaikā un izcīna Latvijas kausu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Hokeja klubs «Mogo» otrdien triumfēja Latvijas kausa izcīņā, finālā trešo reizi pēc kārtas pieveicot HK «Kurbads» komandu.

Finālā «Mogo» guva virsroku pagarinājumā ar rezultātu 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 1:0), uzvaras vārtus iemetot Vladimiram Mamonovam. Zīmīgi, ka viņš uzvaras vārtus guva arī Latvijas kausa finālā pirms diviem gadiem.

Par Latvijas kausa fināla vērtīgāko spēlētāju tika atzīts divus vārtus guvušais «Mogo» uzbrucējs Juris Ziemiņš. Finālmača labāko spēlētāju noteica Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas kausa izcīņa hokejā tika atjaunota 2015./2016.gada sezonā, «Mogo» finālā ar 4:3 uzveicot «Kurbada» hokejistus. Abas komandas tikās arī iepriekšējās sezonas kausa izcīņas finālā, «Mogo» hokejistiem uzvarot pagarinājumā ar rezultātu 3:2.

Tāpat abas komandas iepriekšējā sezonā spēkojās Latvijas čempionāta finālā, «Kurbadam» sērijā atspēlējoties no 0-3 un izcīnot uzvarot ar 4-3.

«Kurbada» hokejisti spēles otrajā minūtē tika pie iespējas spēlēt piecatā pret trijiem, ko izmantoja Juris Upītis, raidīdams ripu nepiesegtajā vārtu stūrī. Četras minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām «Kurbads» dubultoja pārsvaru, Jānim Straupem tiekot pie atlēkušās ripas un raidot to vārtos. Tiesa, tie arī bija pēdējie Latvijas čempiones vārti šajā mačā.

Otrā perioda vidū tika asi nospēlēts pret «Kurbada» līderi Sandi Zolmani, bet nedaudz vēlāk pēc sadursmes cieta arī viens no vadošajiem «Mogo» hokejistiem Miks Lipsbergs. Par pārkāpumu pret Lipsbergu noraidījumu līdz spēles beigām saņēma Mārtiņš Porejs un «Mogo» tika pie iespējas piecas minūtes spēlēt vairākumā. Vairākumā «Mogo» izmantoja burzmu vārtu priekšā, pēc Mārtiņa Jakovļeva raidījuma Jurim Ziemiņam pieliekot nūju un panākot 1:2.

Trešā perioda ceturtajā minūtē Ziemiņš atzīmējās ar otrajiem vārtiem. Viņš, pretinieku aizsargu nepiesegts, iebakstīja ripu tukšajā «Kurbada» vārtu stūrī un izlīdzināja mača rezultātu. Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kura desmitajā minūtē Mamonovs tika atstāts vienatnē pret «Kurbada» vārtiem, «Mogo» uzbrucējam izraujot uzvaru.

Šosezon «Optibet» Hokeja līgas (OHL) piecos savstarpējos mačos trīs reizes uzvarējusi «Mogo», divus panākumus gūstot salīdzinoši nesen janvārī.

Abas komandas šīs sezonas laikā būtiski stiprinājušas savu sastāvu. «Kurbadam» pievienojušies pieredzējušie uzbrucēji Jānis Sprukts un Mārtiņš Cipulis, bet «Mogo» rindas papildināja Aleksejs Širokovs un krievu leģionārs Dmitrijs Moņa, kuram ir milzīga pieredze Kontinentālajā hokeja līgā.

Latvijas kausa ceturtdaļfinālā «Mogo» ar 5:1 uzvarēja pirmās līgas komandu «Venta 2002», kamēr «Kurbads» ar 9:1 sagrāva citu pirmās līgas vienību «Rīga 2001». Savukārt pusfinālā «Mogo» ar rezultātu 4:2 uzvarēja «Zemgale»/LLU vienību, bet «Kurbads» ar 4:3 apspēlēja «Liepāja»/«Optibet» komandu.

«Mogo» hokejisti jau nodrošinājuši uzvaru OHL regulārajā čempionātā, kur 27 spēlēs tikuši pie 65 punktiem. Savukārt «Kurbadam» un «Liepājai»/«Optibet» ir par 13 punktiem mazāk, šīm vienībām atlikušajās trīs cīņās sadalot otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu