Latvijas jaunatnes čempionāta finālā 64 lauciņu dambretē piedalīsies 100 jaunie dambretisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Dambretes savienība no 08.februāra. līdz 11.februārim viesnīcā MONIKA Centrum Hotels, Rīgā organizē finālsacensības, kur trīs disciplīnās startēs 100 labākie Latvijas jaunie dambretisti. Par iekļūšanu Latvijas čempionāta finālos dažādās vecuma grupās 21.janvārī Latvijas skolēnu sporta spēlēs cīnījās rekordskaits dalībnieku: 463 jaunie dambretisti.

Sacensības norisināsies trīs 64 lauciņu dambretes veidos: klasiskajā, ātrajā un ātrspēlē un piecās vecuma grupās: U-8, U-10, U-13, U-16, U-19. Pasākuma mērķis ir noskaidrot labākos dambretistus startiem Eiropas un pasaules čempionātos, popularizēt 64 lauciņu dambreti Latvijā, kā arī radīt mūsdienīgāku dambretes tēlu.

«Esam priecīgi, ka Latvijā pieaug jauno dambretistu un interesentu skaits. Latvijas Dambretes savienība ir aktīvi par to iestājušies un arī turpmāk organizēs dažādas iespējas Latvijas jauniešiem sevi attīstīt.

Prāta un domāšanas trenēšanai ir jābūt vienai no svarīgākajiem stūrakmeņiem jauniešu attīstībā,»

uzsver Latvijas Dambretes Savienības prezidents Roberts Misāns.

Sacensības norisināsies pēc Starptautiskās dambretes federācijas noteikumiem - riņķa sistēma ar mikromačiem. Godalgoto vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar medaļām, kausiem un piemiņas balvām. Pasākuma ģenerālsponsors ir LR Izglītības un zinātnes ministrija, savukārt vērtīgas un garšīgas balvas nodrošinās Mollers, Fazer un t/c Rīga plaza.

Dambrete pamatoti tiek atzīta par vienu no daudzpusīgi visattīstošākajām prāta spēlēm.Tā attīsta spriestspēju, atmiņu, pašdisciplīnu un mērķtiecību. Šīs prasmes noder skolas solā, karjerā un attiecībās ar līdzcilvēkiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu