Porziņģis vīlies par savu sniegumu zaudējumā pret «Hawks»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis pauda vilšanos par savu sniegumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā pret Atlantas «Hawks».

Porziņģis svētdien iemeta 22 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, kamēr viņa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» savā laukumā ar 96:99 (22:21, 16:23, 33:25, 25:30) piekāpās vienai no līgas vājākajām komandām «Hawks».

Pirmajā puslaikā Porziņģis iemeta tikai divus no desmit metieniem, bet kopumā viņš šajā cīņā grozā raidīja deviņus no 20 raidījumiem.

«Pie joda, nesapratu, kas pirmajā puslaikā notika ar manu pustālo metienu. Nespēju trāpīt. Vēlējos būt agresīvāks un vairāk doties uz soda metienu līnijas, vismaz tādā veidā iesaistoties spēlē,» laikraksts «The New York Post» citē Porziņģa teikto.

Porziņģis astoņās no sezonas pirmajā 11 spēlēm guva vismaz 30 punktus, tomēr iepriekšējo reizi viņam šo atzīmi izdevās sasniegt 30.decembrī. Ar katru mēnesi latvieša rezultativitāte ir kritusies.

«Svētdien otrajā puslaikā savu darbu veicu labāk, bet tik un tā garām aizmetu trīs soda metienus. Nedrīkstu kaut ko tādu pieļaut,» atzina Porziņģis. «Mēs kā komanda vēl nezinām, kā uzvarēt un kā noslēgt spēles sev par labu. Vairs jau nevaru saskaitīt, cik daudz uzvaru esam izlaiduši spēļu beigās. Mums šis mačs bija jāuzvar.»

Mača beigas «Knicks» komandai bija katastrofālas, jo pēc 96:92 vadības iegūšanas «Hawks» atbildēja ar diviem tālmetieniem, beigās mājiniekiem nespējot vairs atgūties no šāda nokdauna. Tiesa, pēdējā uzbrukumā Ņujorkas komanda vēl varēja panākt neizšķirtu, taču Tima Hārdeveja trejacis nebija precīzs.

Pirms tam, «Knicks» esot vadībā, Hārdevejs nevajadzīgi uzņēmās iniciatīvu un uzbruka grozam, lai gan tā vietā viņš varēja paturēt bumbu un novilcināt laiku. Līdz ar to «Hawks» bija iespēja atbildes uzbrukumiem, kas arī tika izmantoti.

«Mēs visi labi zinām, ka Tims neizmeta diez ko labu metienu. To nevajadzēja izpildīt tik ātri, vajadzēja labāk bumbu paturēt, lai laiks paskrien ātrāk. Tādas lietas notiek, mēs pieļāvām kļūdas, tostarp arī es,» atzina Porziņģis.

Ņujorkas vienība ar 23 uzvarām 54 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā tagad ieņem 11.vietu, kamēr «Hawks» basketbolisti ar 16 panākumiem 53 mačos ir pirmspēdējie konferences 15 komandu konkurencē.

«Knicks» nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad uzņems Milvoki «Bucks» komandu, cenšoties revanšēties par piektdien viesos piedzīvoto zaudējumu ar 90:92. Savukārt pēc tam sekos trīs spēles viesos, Ņujorkas klubam dodoties uz Toronto, Indianapolisu un Filadelfiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu