Blūms pievienojies vienai no pasaules spēcīgākajām MTB komandām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnis Melderis

Pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs kalnu riteņbraukšanas (MTB) olimpiskajā krosā (XCO) U-23 vecuma grupā Mārtiņš Blūms noslēdzis divu gadu līgumu ar vienu no pasaulē spēcīgākajām Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) MTB elites komandām «CST Sandd Americian Eagle», vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss.

Jaunās vienības sastāvā latvietis aizvadīs pirmo sezonu elites grupā Pasaules kausa izcīņā, kā arī citās augsta mēroga sacensībās.

«Par iespēju pievienoties jaunajai komandai uzzināju pēc sezonas noslēdzošā Pasaules kausa izcīņas posma. «CST Sandd Americian Eagle» vienības vadītājs bija vērojis manu sniegumu arī iepriekšējos posmos. Viņš bija ieinteresēts redzēt mani sastāvā uz turpmākajām sezonām,» sacīja Blūms.

«Šajā gadā mans mērķis ir vēl nedaudz iepazīt savu organismu augstkalnes apstākļos. Runājot par rezultātiem, mērķis ir būt stabilam Pasaules kausa posmos un turēties labāko 20 braucēju vidū. Pirmajā posmā, kas notiks Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), gan augstus mērķus nestādu, jo sacensības notiks jau marta sākumā, bet otrais etaps gaidāms vien maijā.»

«CST Sandd Americian Eagle» sastāvā jaunajā sezonā startēs arī aizvadītā gada Pasaules kausa ieguvēja sieviešu elites grupā Jana Belomoņa no Ukrainas, Dānijas čempions Sebastians Karstensens, Nīderlandes U-23 čempions Davids Nordemans, kā arī Lielbritānijas čempions Grants Fergusons.

Šīs sezonas Pasaules kausa izcīņā MTB olimpiskajā krosā iekļauti kopumā septiņi posmi, no kuriem pirmais notiks jau 10.martā notiks DĀR. Savukārt Eiropas čempionāts 7.augustā notiks Skotijā, bet planētas meistarsacīkstes - 4. septembrī Šveicē.

Blūms tika nosaukts par iepriekšējā gada Latvijas labāko riteņbraucēju.

Aizvadītais gads Latvijai bija panākumiem bagātākais MTB pastāvēšanas vēsturē, jo Blūms izcīnīja uzvaru Pasaules kausa izcīņas olimpiskā krosa kopvērtējumā U-23 vecuma grupā, kā arī bija ceturtais Eiropas U-23 čempionātā. Tikmēr Arnis Pētersons, startējot elites grupā, izcīnīja 20.vietu Pasaules kausa posmā un 23.pozīciju pasaules čempionātā elites vecuma grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu