No olimpiskās delegācijas izslēgtais Lodziņš apsver iespēju vērsties tiesā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānšāviņš no olimpiade.lv

Par apkaunojošu rīcību no Latvijas olimpiskās delegācijas «Phjončhana 2018» izslēgtais skeletona komandas tehniskais darbinieks Rodžers Lodziņš gatavojas vērsties tiesā saistībā ar apmelošanu, aģentūrai LETA atklāja Lodziņš.

Lodziņš tika izslēgts par aizskarošu, necienīgu un Latvijas olimpisko delegāciju «Phjončhana 2018» apkaunojošu rīcību, rupji pārkāpjot trīspusējās vienošanās punktu, kurā dalībnieks apzinās savu kā Latvijas valsts pārstāvja īpašo stāvokli un apņemas neveikt darbības, kas Latvijas Republikā vai norises vietā var tikt uzskatītas par aizskarošām, necienīgām, delegāciju apkaunojošām un tai vai Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) zaudējumus nodarošām.

LOK paziņojumā atklāja, ka Lodziņš pārkāpumu veicis olimpiskās komandas «Phjončhana 2018» publiskajā sarakstē «WhatsApp» grupā 30.janvārī, kurā rupji un aizskaroši, lietojot arī necenzētus izteicienus, ir apvainojis olimpiskās komandas sportistus, trenerus, apkalpojošo personālu un administrāciju.

Savukārt pēcāk trešdien publiskajā telpā izskanēja informācija, ka Lodziņš šos apvainojumus izdarījis, esot alkohola reibumā. Viņš gan tam kategoriski nepiekrīt un ir gatavs vērsties tiesā.

Tiesa, Lodziņš nenoliedz, ka sarakste «WhatsApp» grupā bijusi augstos toņos un tā saistīta ar olimpiskās delegācijas dalībniekiem piešķirto ekipējumu.

«Sarakstē mums deva norādījumus, kādās formās mums jāierodas lidostā. Tas tobrīd bija neadekvāti, un uzrakstīju: Pirms sniedziet norādījumus, iedodiet drēbes, kas der,» skaidroja Lodziņš. «Protams, tagad viņi visur uzsver, ka situāciju konsultējoties iespējas labot. Taču pēc definīcijas mērīšana notiek šādi: ja der virsjaka, uzreiz ar attiecīgo izmēru tiek iedots viss pārējais komplekts, kas sastāv no 45 vienībām, bet reāli no tā neder nekas.»

Lodziņš atklāj, ka pēc komplekta saņemšanas 95% no drēbēm aizvedis pāršūt.

«Vārds pa vārdam, bet savu vainu LOK neatzina. Viss process kārtējo reizi noticis formāli. Es pēcāk sarakstē uzrakstīju vārdus, ko tagad gribētos ņemt atpakaļ, bet joprojām nejūtos, ka būtu izdarījis ko sliktu. Neviens neko konkrēti neesmu teicis, bet aizvainoti esot treneri, sportisti. Absolūtas muļķības,» sacīja Lodziņš, kurš piebilda, ka saņem atbalsta ziņas no citiem olimpiskās delegācijas pārstāvjiem, kuri par izsniegtajām drēbēm esot līdzīgās domās.

«Vienkārši beidzot kāds atļāvās pateikt, ka kāds nedara savu darbu. Uzreiz nākamajā dienā bija LOK sēde, kurā ir cilvēki, ar kuriem jau iepriekš esmu nonācis konfliktsituācijās. Nu viņiem bija iespēja izpausties,» atzina Lodziņš.

Bijušais bobslejists sacīja, ka «WhatsApp» grupas čatā sācis kritikas pilnu saraksti ar domu, ka kāds no pārējiem tajā esošiem dalībniekiem viņa viedoklim pievienosies, jo līdzīgās domas esot aptuveni puse no 60 tur esošiem cilvēkiem, bet tā vietā viņi esot klusējuši.

Trešdien publiskajā telpā izskanēja informācija, ka Lodziņš ierakstus veicis kunga prātā, tomēr viņš pats tam kategoriski nepiekrīt.

«Neviens no viņiem man nav ne zvanījis, ne redzējis mēnešiem. Kā var apgalvot, ka es esmu bijis kunga prātā? Televīzijā par to ziņoja, tas kļuva publiski, tāpēc apsveru vērsties tiesā,» pauda Lodziņš, kurš piebilda, ka ir vēl citi iemesli, kāpēc viņš varētu vērsties varas instancēs, bet pagaidām tos atklāt nevēlējās.

Lodziņš pārāk gan nepārdzīvo, ka viņam atņemta olimpisko spēļu akreditācija un līdz ar to viņš nevarēs doties uz Phjončhanu.

«Pilnīgi vienalga, ka man atņēma akreditāciju. Olimpiskās spēles esmu redzējis, tur ir jādzīvo zināmā režīmā, viens liels kolhozs,» uzsvēra Lodziņš.

Lodziņš pats savulaik bijis sportists, turklāt 1998.gadā piedalījās Nagano olimpiskajās spēlēs, kur, vadīdams bobsleja divnieku ekipāžu, ierindojās 18.vietā.

Ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā, norisināsies no 9. līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu