Artūrs Kulda sezonu noslēgs Čehijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda šo sezonu noslēgs Čehijas čempionāta vienībā Prāgas «Sparta», pavēstījusi vienība.

Trešdien tika oficiāli paziņots, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Pekinas «Kuņluņ Red Star» pārtraukusi līgumu ar Kuldu. Tieši trešdien ir arī pēdējā pāreju diena Čehijas čempionātā, Kuldam noslēdzot kontraktu līdz sezonas beigām.

«Kulda sezonu turpinās Prāgas «Sparta» komandā, bet nākamajā sezonā atgriezīsies KHL. Par viņu ir interese no virknes klubiem,» aģentūrai «R-Sport» pastāstīja spēlētāja aģents Igors Paraškins.

Kulda ir starp Latvijas izlases kandidātiem svētdien Rīgā gaidāmajai pārbaudes spēlei ar Kanādas valstsvienību. Kaut «Sparta» komandai šonedēļ vēl ir pēdējās divas spēles pirms Phjončhanas olimpisko spēļu pārtraukuma, Kulda komandai pievienosies pārtraukuma laikā un palīdzēs regulārās sezonas pēdējās četrās cīņās.

Tikmēr pats Kulda savā «Instagram» kontā paudis, ka pavadījis labu laiku Šanhajā, tomēr viss noslēdzies pārāk ātri.

Čehijas čempionātā «Sparta» ar 63 punktiem 46 spēlēs atrodas kopvērtējuma devītajā pozīcijā, cīnoties par vietu izslēgšanas turnīrā.

Pašlaik 29 gadus vecais Kulda «Kuņluņ Red Star» vienībai pievienojās pagājušā gada jūnijā, noslēdzot līgumu uz vienu gadu. Tiesa, klubam KHL sezona tagad jau ir noslēgusies un sezonas izskaņā kontrakts tāpat būtu beidzies.

Latvijas hokejists šosezon aizvadīja 47 spēles, kuru laikā atzīmējās ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Pekinas klubam šī sezona bija nesekmīga, ar 56 spēlēs izcīnītu 61 punktu izslēgšanas turnīram nekvalificējoties. Saistībā ar februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm KHL čempionātā tagad ir iestājies pārtraukums līdz pat februāra beigām. Pēc tam vienības regulārajā turnīrā aizvadīs noslēdzošās kārtas, tomēr «Kuņluņ Red Star» jau ir aizvadījusi visas spēles.

Kulda iepriekšējās divas sezonas pavadīja Somijas vienībā Helsinku «Jokerit», kas arī spēlē KHL čempionātā.

Pirms spēlēšanas «Jokerit» Kulda divas sezonas pārstāvēja citu KHL vienību Ufas «Salavat Julajev», bet KHL viņš 2012./13.gada sezonā debitēja Novosibirskas «Sibirj» sastāvā.

Kulda aizvadījis 15 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pārstāvot Vinipegas «Jets» (pirms tam Atlantas «Thrashers») vienību.

Iepriekšējā sezona Pekinas klubam bija debijas sezona KHL čempionātā, komandai iekļūstot Gagarina kausā, bet ciešot zaudējumu tā pirmajā kārtā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu