Usiks atteicies no domas pāriet uz smagsvaru kategoriju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks (14-0, 11 KO), kurš pagājušās nedēļas nogalē «Arēnā Rīga» Pasaules boksa supersērijas pusfinālā pieveica Latvijas boksa zvaigzni Mairi Briedi, pagaidām atteicies no domas pāriet uz smagsvaru kategoriju.

Vēl pirms cīņas ar Briedi Usiks intervijā «Sky Sports» sacīja, ka vēlas izcīnīt leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju un tad izaicināt smagsvaru Entoniju Džošua no Lielbritānijas, kam pieder pasaules čempiona jostas WBA un IBF versijā.

Tiesa, tagad Usika komanda pagaidām atteikusies no domas par pāriešanu uz smagsvaru kategoriju, vēsta portāls «Boxingnews24». Usiks cīnās pirmā smagā svara kategorijā, kas ir līdz 90,7 kilogramiem.

Izcīnot Ali trofeju un četras pasaules čempiona jostas, Usiks apliecinātu sev un pasaulei, ka viņu var uzskatīt par planētas spēcīgāko bokseri pirmajā smagajā svarā.

Šobrīd Usiks ir Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempions un Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas īpašnieks. Pēdējā līdz šim piederēja Briedim.

Naktī uz svētdienu Usiks pēc punktiem 12 raundu cīņā pieveica Briedi un iekļuva Pasaules boksa supersērijas finālā, kurā viņa pretinieks noskaidrosies kubieša Juniera Dortikosa un krieva Murata Gasijeva cīņā.

Supersērijas fināls risināsies maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu