Latvijas karogu olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs bobslejists Daumants Dreiškens

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas karogu gaidāmo Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs pieredzējušais bobsleja stūmējs Daumants Dreiškens, noskaidrojās pirmdien notikušajā Latvijas olimpiskās komandas prezentācijas pasākumā.

«Melotu, ja teiktu, ka šis man nav pārsteigums. Domāju, ka mūsu olimpiskajā komandā ir virkne ar sportistiem, kas būtu pelnījuši šādu godu. Uztveru to kā visas mūsu bobsleja komandas novērtējumu un ceru, ka karogu neatrādīsim tikai atklāšanas ceremonijā, bet arī apbalvošanā,» pēc jaunumu uzzināšanas pauda 33 gadus vecais Dreiškens.

Phjončhanā Dreiškenam būs ceturtās olimpiskās spēles, turklāt pirms četriem gadiem Sočos viņš Oskara Melbārža četrinieku ekipāžā izcīnīja olimpisko sudrabu.

Tomēr, ja Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) apstiprinās krievu pilotu Aleksandra Zubkova un Aleksandra Kasjanova ekipāžu diskvalifikācijas no Soču Olimpiādes, Melbārža četrinieks tiks pie zelta godalgām, turklāt divniekos Melbārdis ar Dreiškenu, visticamāk, tiks pie bronzas.

Tāpat 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs Dreiškens ieņēma sesto vietu divniekos un desmito četriniekos Jāņa Miņina pilotētajās ekipāžās, bet 2010.gadā Vankūverā bija astotais divnieku sacensībās ar pilotu Edgaru Masakalānu.

Tāpat Dreiškens ir 2016.ghada pasaules čempions četrinieku sacensībās, kā arī planētas meistarsacīkstēs ir ticis pie viena sudraba un divām bronzas medaļām, kamēr Eiropas čempionātos viņam ir piecas medaļas, tostarp divas zelta.

Dreiškenu par īpašu sportistu nodēvēja Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs un LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

«Sportists, kurš nesīs karogu, ir īpašs, jo pieder pie sava sporta veida elites. Viņš ir neatlaidīgs, bezbailīgs un drosmīgs,» par Dreiškenu sacīja LOK amatpersona.

Latvijas karogu Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā pēc neatkarības atjaunošanas nesuši arī bobsleja piloti Jānis Ķipurs, Zintis Ekmanis un Sandis Prūsis, hokejisti Harijs Vītoliņš, Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš, kurš to darīja pirms četriem gadiem, kā arī skeletonists Martins Dukurs.

Latvijas komandas prezentācijas pasākumā LOK prezidents Aldons Vrubļevskis olimpiešiem novēlēja, lai Latvijas simtgadē sasniegtie rezultāti priecētu visu valsti, jo sportistu panākumi apvieno nāciju.

Pasākumā piedalījās arī valsts prezidents Raimonds Vējonis, uzsverot, ka Latvija ir sporta lielvalsts dažādos sporta veidos.

«Pasaules kartē Latvija nav tā lielākā valsts, bet esam lielvalsts dažādos sporta veidos. Gaidām uzvaras, bet svarīgākais ir godīga cīņa par tām. Gribu olimpiešiem novēlēt, lai spējat sakoncentrēt savus spēkus un veiksmīgi nostartēt. Lai kā jums klātos, jūs pārstāvat sarkanbaltsarkano karogu un savu zemi Latviju,» atgādināja prezidents. Viņš kā dāvanu olimpiskajai komandai pasniedza Latvijas simtgades karogu.

Tikmēr Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) olimpiskajai komandai dāvāja rudzu maizes klaipu, ķiploku un speķi, ko pasniedza komandas ārstei Līgai Cīrulei.

Tāpat olimpieši tika pie diviem medus podiem, kurus ceļamaizē deva «Latvijas Dzelzceļa» un «Latvijas Gāzes» pārstāvji, LMT sportistiem dāvāja Nameja gredzenus, «Latvijas Valsts meži» dāvāja rupjmaizi, bet lidosta «Rīga» katram atlētam pasniedza ceļojumu komplektu.

Latviju nākamajā mēnesī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā pārstāvēs 34 sportisti deviņos sporta veidos, kā arī sastāvā iekļauts viens rezervists. Izlasē būs 14 olimpiskie debitanti.

2018.gada ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā, norisināsies no 9. līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu