Briedis: Vajadzēs atkārtot šo cīņu, un ceru, ka tā notiks

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo zaudējumu profesionāļa karjerā svētdien savu līdzjutēju priekšā «Arēnā Rīga» piedzīvoja Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis, kurš Pasaules boksa supersērijas pusfināla cīņā pirmā smagā svara kategorijā ļoti līdzīgā cīņā pēc punktiem piekāpās turnīra galvenajam favorītam Oleksandram Usikam no Ukrainas. Divi tiesneši Usikam piešķīra uzvaru ar 115:113, kamēr viens soģis deva neizšķirtu - 114:114. Preses konferencē Briedis un viņa treneris Sandis Kleins pauda apņēmību aizvadīt revanša cīņu.

«Paldies visiem. Ceru, ka visiem skatītājiem cīņa patika. Man pretī bija spēcīgs bokseris, pirmo reizi man bija šāda pieredze. Domāju, ka nedaudz iegāza tas, ka biju pārāk mierīgs pirms cīņas.

Vajadzēs atkārtot šo cīņu, un ceru, ka tā notiks,» sacīja Briedis. «Cīņa bija līdzīga. Man ir stimuls trenēties un gatavoties tālāk. Cerams, ka būs vēl viena cīņa un varēšu sagatavoties vēl labāk. Atvaļinājuma nebūs.»

Vienā no iepriekšējām preses konferencēm Briedis pauda cerību, ka šī cīņa būs tik laba, ka to varētu iekļaut boksa Slavas zālē. «Nevaru pateikt, vai tas izdevās, bet ceru, ka jā. Cīņa bija interesanta - tā visi saka.»

Briedis ir zaudējis Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, ko sev tagad ieguvis Usiks. Ukrainis iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempions, līdz ar to viņa īpašumā tagad ir divas jostas.

«Esmu priecīgs savai kolekcijai pievienot vēl vienu jostu. Mairis ir labs un ļoti spēcīgs sportists. Redzējāt skaistu 12 raundu cīņu. Vai tas nebija lielisks vakars? Par fināla cīņu es nedomāju. Tagad domāju par to, kā došos mājās un apkampšu savus bērnus. Pat divas nedēļas vai nedēļu nedomāju uz priekšu. Gribu izgulēties un pamosties jaukā dienā,» teica Usiks.

Briedis septembrī supersērijas ceturtdaļfinālā pēc punktiem pieveica Maiku Peresu no Kubas, kamēr Usiks savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku.

Briedis, domājot jau par pusfinālu ar Usiku, par savu pretinieku ceturtdaļfinālā izraudzījās Peresu, kurš, tāpat kā ukrainis, ir kreilis.

«Uzskatu, ka cīņa bija līdzīga. Tikās divi pasaules čempioni. Neuzskatu, ka Mairis ir zaudētājs. Pirms cīņas vairāk visi runāja par Oleksandru... Ir jātiekas vēlreiz, un tad redzēsim kā būs,» norādīja Brieža treneris Sandis Kleins.

Pašlaik 33 gadus vecais Briedis savas profesionāļa karjeras laikā tagad uzvarējis 23 no 24 cīņām, 18 gadījumos panākumu gūstot ar nokautu.

Savukārt 31 gadu vecais Usiks uzvarējis visās 14 cīņās, tostarp 11 ar nokautu.

«Šī bija viena no skaistākajām boksa cīņām, kādu vairāk nekā 20 gadu laikā esmu redzējis,» neslēpa Pasaules boksa supersērijas galvenais organizators Kalle Zauerlands.

Usiks Pasaules boksa supersērijas finālā maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā tiksies ar kubieti Junieru Dortikosu vai krievu Muratu Gasijevu. Dortikoss ceturtdaļfinālā pārspēja krievu Dmitriju Kudrjašovu, savukārt Gasijevs no uzveica poli Kšištofu Vlodarčiku.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

Pirmā smagā svara kategorijas čempions apvienos četras jostas - Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostu. WBA čempions šobrīd ir Dortikoss, bet IBF josta pieder Gasijevam.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu