Bertāns vēlreiz sāk spēli starta pieciniekā un kaldina «Spurs» uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien otro dienu pēc kārtas uzsāka starta pieciniekā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli, iemetot 11 punktus un palīdzot Sanantonio «Spurs» komandai viesos ar 108:85 (22:21, 29:19, 26:24, 31:21) uzvarēt Memfisas «Grizzlies».

Savā debijas NBA sezonā Bertāns starta sastāvā laukumā devās sešas reizes, bet šosezon pirmo šādu reizi piedzīvoja otrdien, kam dienu vēlāk sekoja arī otrā iespēja.

Bertāns nospēlēja 33 minūtes, kas kļuva par ilgāko spēles laiku šosezon un trešo ilgāko NBA karjerā, trāpot četrus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem.

Tāpat rūjienietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un pieļāva divas kļūdas.

Uzvarētājiem īpaši izcēlās 37 gadus vecais Pau Gazols, kuram pietrūka vienas rezultatīvas piespēles līdz «triple-double» - 14 punkti, 15 atlēkušās bumbas un deviņas piespēles.

Vēl «Spurs» rindās 15 punktus guva Petijs Milzs, kamēr 14 punktus sameta arī Denijs Grīns un Brins Forbss.

Zīmīgi, ka «Spurs» komandā bez daudziem traumētajiem basketbolistiem nespēlēja arī Lemarkuss Oldridžs, kurš dienu iepriekš sameta 30 punktus pret NBA pagājušās sezonas finālisti Klīvlendas «Cavaliers».

Tikmēr «Grizzlies» rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Marks Gazols.

Pirmos punktus «Spurs» komandā pēc caurgājiena iemeta tieši Bertāns. Jau pirmajā ceturtdaļā «Spurs» izdevās panākt pat astoņu punktu pārsvaru (16:8), tomēr uz to uzreiz ar tālmetienu atbildēja jaunākais no brāļiem Gazoliem un pēc 12 minūtēm viesi bija priekšā tikai ar 22:21.

Otrajā ceturtdaļā Bertāns tika nomainīts pie rezultāta 31:26, bet, kad latvietis atgriezās uz parketa, «Spurs» pārsvars jau bija sasniedzis 15 punktus (49:34), līdz mača beigām vairs ievērojami nesamazinoties.

Trešās ceturtdaļas sākumā latvietis iemeta pirmo un vienīgo trejaci mačā, turklāt šajā nogrieznī viņš divas reizes trieca bumbu grozā no augšas un kopā guva deviņus punktus. Ceturtajā ceturtdaļā «Grizzlies» vēl reizi pietuvojās līdz deviņiem punktiem, tomēr uz to uzreiz ar sešiem punktiem atbildēja «Spurs», četrus sametot Tonijam Pārkeram, bet pēc tam guva drošu panākumu.

Aizvadītajā mačā «Spurs» realizēja vien 43% metienu, trāpot arī tikai divus no 18 trejačiem.

Izcīnot otro panākumu pēc kārtas, «Spurs» ar 32 uzvarām 50 spēlēs atguva trešo vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, kamēr «Grizzlies» ar 17 panākumiem turpat ir vien 12.pozīcijā.

Pērn abas komandas savā starpā tikās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, tomēr šosezon «Grizzlies» no «play-off» jau atpaliek par septiņu uzvaru tiesu.

Tagad «Spurs» komandu gaida piecu mājas spēļu sērija, kas sāksies piektdien pret Filadelfijas «76ers», bet pēc tās tiks aizvadīts tā dēvētais rodeo izbraukums, kurā sešas spēles pēc kārtas būs pretinieku laukumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu