Kaspars Dumpis: Eiropas čempionātā mēs neko netaupīsim

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Šajā nedēļas nogalē Siguldā risināsies Eiropas čempionāts un devītais posms Pasaules kausa izcīņā kamaniņu sportā. Latvijas komandas galvenais treneris Kaspars Dumpis izteicās, ka jebkurš no Latvijas sportistiem var izcīnīt vietu labāko desmitniekā.

Eiropas čempionātā Latvijas izlase startēs gandrīz pilnā sastāvā: Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš.

Riks Kristens Rozītis decembrī gūtās traumas dēļ Eiropas čempionātā, kā arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nestartēs.

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga preses konferencē atzina, ka Eiropas čempionāts latviešiem ir vienas no svarīgākajām sacensībām šajā sezonā ne tikai tādēļ, ka jau pēc divām nedēļām sāksies Ziemas olimpiskās spēles, bet arī Latvijas simtgades un LKSF 50 gadu jubilejas dēļ: «Šīs sacensības būs skaists akcents svinībām, jo gan sportisti mēģinās parādīt labāko, gan arī visu nedēļas nogali ir plānota interesanta un plaša pasākumu programma trasē. Protams, domās gan visi jau esam Phjončhanā.»

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis neslēpa, ka sezonas sākums neizdevās tāds, kā plānots, taču šobrīd tiek strādāts pie tā, lai olimpiskajās spēlēs izlase būtu konkurētspējīga.

«Jebkurš no sportistiem var ierindoties Top 6 vai Top 10. Eiropas čempionātā mēs neko netaupīsim, iesim uz visu, nekāda bremzēšana nenotiks. Arī neviens no ārzemju sportistiem netaupīsies. Ir, protams, savas nianses, katrs vēl mēģinās tehnikā kaut ko pielāgot, un tas notiks arī Olimpisko spēļu laikā,» sacīja Dumpis.

Sacensības tiešraidē translēs «Lattelecom» kanālā «Best4Sport TV».

Sacensību programma

Sestdiena, 27. janvāris

  • 9:40 – divvietīgās ekipāžas, 1. brauciens
  • 11:00 – divvietīgās ekipāžas, 2. brauciens
  • 12:20 – sievietes, 1. brauciens
  • 13:40 – sievietes, 2. brauciens

Svētdiena, 28. janvāris

  • 9:15 – vīrieši, 1. brauciens
  • 10:50 – vīrieši, 2. brauciens
  • 12:20 – sprinta sacensības divvietīgajām ekipāžām
  • 12:55 – sprinta sacensības sievietēm
  • 13:40 – sprinta sacensības vīriešiem
  • 14:50 – komandu stafete
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu