Kārlis ar Lindu pašu spēkiem sākuši 21 500 km garo ceļu apkārt pasaulei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis sācis kārtējo posmu, ceļojumu paša spēkiem apkārt pasaulei. Šoreiz viņš ceļā devies ar draudzeni Lindu Zuzi. Pāris 21 mēneša laikā ar tandēma divriteni un airu laivu plāno veikt distanci no Rio das Ostras Brazīlijā līdz Kērnsai Austrālijā. Kopā tie būs aptuveni 21 500 km.

Vispirms Kārlis ar Lindu šķērsos Dienvidameriku ar tandēma divriteni un pēc tam airu laivā dosies pāri Klusajam okeānam. Šis ir nākamais posms planētas apceļošanā bez motora, bez burām, bez pavadošā auto vai kutera, paļaujoties tikai uz pašu ģenerētu spēku.

Projekta norise: 2018. gada 24. janvāris – 2019. gada rudens.

Brauciens ar tandēma divriteni pa Dienvidameriku – Brazīlija, Argentīna, Čīle, Peru - būs aptuveni 6000 km garš. Savukārt laivā pāri Klusajam okeānam no Callao (Lima) Peru uz Kērnsu Austrālijā, pa ceļam piestājot Galapagu, Franču Polinēzijas, Kuka, Samoa, Fidži, Vanuatu salās, būs jāairējas aptuveni 15 500 km.

Kārļa komforta zona, bez šaubām, ir atrašanās piedzīvojuma epicentrā, savukārt Linda savu komforta zonu rod starp mākslu un modi. 3,5 gadu ilgās kopdzīves laikā viņu līdz šim krāšņākais piedzīvojums ir mīlestība.

Maršruta izsekošana

Līdz šim «Bored of Borders» komanda ar piedzīvojumu stāstiem ir viesojusies daudzās Latvijas skolās un bērnunamos (2017. gadā iedvesmas stāstus dzirdējuši ap 5000 skolēnu), par ko ir saņemta atzinība gan no skolēniem un skolotājiem, gan skolu vadības. Šā piedzīvojumu projekta laikā notikusi sadarbošanās ar vairākām skolām – organizētas tikšanās pirms un pēc ekspedīcijas un ar tehnoloģiju palīdzību savienots darbs skolā ar reālo vidi, tādējādi paplašinot mācību procesu ārpus ikdienas četrām sienām.

20180124_113442_1444.jpg

Piemēram, projektu nedēļas laikā skolēni varēs izstrādāt darbus par piedzīvojuma gaitā šķērsotajām valstīm, kontinentiem un ūdenstilpēm, kā arī pa ceļam sastaptajiem dzīvniekiem.

School is fun from Bored of Borders on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu