Mairim Briedim pasniegs Triju Zvaigžņu ordeni

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Latvijas labākajam bokserim Mairim Briedim trešdien, 24. janvārī, pasniegs Triju Zvaigžņu ordeni, portālam TVNET apstiprināja Valsts prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis un sportista menedžeris Raimonds Zeps.

Ordeņu kapituls 2017.gada 20.oktobrī nolēma par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā piešķirt Triju Zvaigžņu ordeni bokserim Mairim Briedim un komponistam Uldim Marhilēvičam.

Briedim tiks piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa III šķira un viņš tiks iecelts par ordeņa komandieri, savukārt Marhilēvičam tiks piešķirta Triju Zvaigžņu ordeņa IV šķira un viņš tiks iecelts par ordeņa virsnieku.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa darba kārtība liecina, ka trešdien, 24. janvārī, plkst. 14 ordeni pasniegs Briedim, kuram jau šonedēļ paredzēta cīņa Pasaules boksa supersērijas pusfinālā sestdien, 27. janvārī, «Arēnā Rīga».

Cīņā tiksies divi pasaules čempioni - WBC jostas īpašnieks Briedis (23-0, 18 nokauti) un WBO versijas titula turētājs ukrainis Oleksandrs Usiks (13-0, 11 nokauti). Abi savā karjerā vēl nav piedzīvojuši zaudējumu.

Uzvarētājs iegūs pretiniekam piederošo pasaules čempiona jostu un cīnīsies turnīra finālā, kas paredzēts maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Savukārt turnīra otrs pusfināls risināsies 3. februārī Sočos, kur Krievijas bokseris Murats Gasijevs (IBF čempions) cīnīsies ar kubieti Junieru Dortikosu (WBA čempions).

Pasaules boksa supersērijas uzvarētājs iegūs visas četras pasaules čempionu jostas, kā arī leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu