Bendika kļūdās katrā šaušanā un finišē 31.vietā PK iedzīšanas sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas labākā dāmu biatloniste Baiba Bendika sestdien četrās šaušanās pieļāva piecas kļūdas un ieguva 31.vietu Itālijā notiekošā Pasaules kausa sezonas sestā posma desmit kilometru iedzīšanas sacensības.

Pēc ceturtdien notikušā sprinta Bendika bija 16.vietā, bet neveiksmīgās šaušanas dēļ savu pozīciju sestdien iedzīšanā nespēja noturēt. Trijās no četrām šaušanām latviete kļūdījās pa reizei, bet otrajā viesošanās reizē ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas.

Sacensībās ar vienu kļūdu uzvaru izcīnīja vāciete Laura Dālmeiere, kura par 17,3 sekundēm apsteidza mājinieci Doroteju Vīreri, bet vēl nedaudz aiz viņas palika baltkrieviete Darja Domračova.

Pēdējā līkumā Domračova netīšām aizķēra Vīreres nūju, ko itāliete pazaudēja. Līdz ar to baltkrieviete, ievērojot godīgas cīņas principus, ļāva itālietei finišēt sev priekšā.
«Uzbraucu uz Dorotejas nūjas un viņa to pazaudēja. Uzskatu, ka nebūtu godīgi cīnīties ar sportistu bez nūjas, kura to pazaudējusi manas vainas dēļ,» pauda baltkrieviete.

Dālmeiere sprintā bija otrā, bet sestdien izcīnīja 19.uzvaru savā karjerā un desmito tieši iedzīšanas distancē. Sprintā pirmā bija Norvēģijas biatloniste Tīrila Ekhofa, tomēr iedzīšanā viņa pieļāva četras kļūdas un atkāpās uz ceturto pozīciju.

Bendika finišā Dālmeierei zaudēja trīs minūtes un 26,6 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā dāmām līdere ar 544 punktiem ir somiete Kaisa Mekereinena, kura sestdien no 26.pozīcijas pacēlās līdz pat piektajai vietai. Viņai ar 523 punktiem seko Slovākijas pārstāve Anastasija Kuzmina, kura pēc 18.pozīcijas sprintā iedzīšanā pacēlās līdz 11.vietai, bet trešā ar 489 punktiem ir Vīrere.

Savukārt Bendika izcīnījusi 82 punktus un kopvērtējumā atkāpusies par vienu vietu uz 48.pozīciju.

Ceturtdien pēc sprinta Bendika oficiāli nodrošināja dalību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Bendikai šis ir veiksmīgs sezonas nogrieznis, jo pagājušajā nedēļā viņa Rūpoldingā 15 kilometru individuālajā distancē bija desmitā, sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu šajā disciplīnā. Līdz ar to viņa ieguva iespēju piedalīties arī masu startā, kur ierindojās 29.vietā, papildinot savu punktu bagāžu.

Turpinājumā sestdien plkst.16 sāksies arī 12,5 kilometru iedzīšana vīriem. Sacensības tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Sprints vīriem notika piektdien, Rastorgujevam divreiz kļūdoties šaušanā stāvus un izcīnot 14.vietu. Viņš iedzīšanu sāks minūti un 48,2 sekundes aiz Juhannesa Tīngnēsa Bē no Norvēģijas. Rastorgujevs piektdien sasniedza trešo augstāko rezultātu šosezon individuālajos mačos aiz pirmajā etapā izcīnītajām astotajām vietām sprintā un 20 kilometru distancē.

Pārējie Latvijas biatlonisti nekvalificējās iedzīšanas sacensībām - Oskars Muižnieks ar divām kļūdām šautuvē sprintā palika 73.pozīcijā, bet Ilmāram Bricim četras kļūdas deva vien 101.pozīciju starp 108 finišējušajiem atlētiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem līderis ar 720 punktiem ir francūzis Martēns Furkads, kuram ar 682 punktiem seko Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, bet trešais ar 438 punktiem ir Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks.

Savukārt Rastorgujevs ar 251 punktu ir 17.vietā, bet Muižnieks guvis sešus punktus un atrodams 85.pozīcijā.

Rastorgujevs tikai par astoņiem punktiem atpaliek no piecpadsmitnieka un tieši 15 kopvērtējuma labākie sportisti pēc šī etapa nodrošinās dalību Phjončhanas olimpisko spēļu masu startā.

Posms svētdien noslēgsies ar masu startu vīriem un dāmām, nākamajā nedēļā notiks Eiropas čempionāts, tad sekos Phjončhanas olimpiskās spēles, bet sezonas noslēdzošais trimestris būs jau pēc Olimpiādes.

Ar šo nedēļu noslēdzas atlase februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Vīriešu konkurencē Latvijas komanda jau iepriekšējā sezonā ieguva divas ceļazīmes, kamēr Bendikai sieviešu konkurencē šosezon bija jācīnās par vienu no atlikušajām sešām ceļazīmēm. To iegūšanā tiek ņemti vērā iegūtie Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kvalifikācijas punkti, bet kopumā gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē Olimpiādē startēs 115 biatlonisti.

Latvijas olimpiskās delegācijas sastāvs oficiāli tiks nosaukts pirmdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu