Brieža konkurents Gasijevs tāpat kā Usiks apsver karjeru smagsvaros

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Pašreizējais pasaules čempions boksā pirmajā smagajā svarā Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā Murats Gasijevs no Krievijas nolēmis pāriet smagajā svarā, ja uzvarēs savās nākamajās divās cīņās Pasaules boksa supersērijā.

Boksa supersērijā Gasijevs gan netiek uzskatīts par favorītu. 24 gadus vecais bokseris, kurš līdz šim uzvarējis visās savās 25 cīņās, no tām 18 ar nokautu, 3.februārī Sočos pusfinālā spēkosies ar pasaules čempionu Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā kubieti Junieru Dortikosu.

Savukārt pirmā smagā svara kategorijas supersērijas otrajā pusfinālā 27.janvārī Rīgā pašreizējais čempions Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā Mairis Briedis sacentīsies ar čempionu Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijā ukraini Oleksandru Usiku.

Gasijeva iespējamo pāriešanu uz smago svaru «Yahoo Sports» apstiprinājis boksera treneris Abels Sančess. Tomēr par Gasijeva iespējamo uzvaru pār Dortikosu tiek runāts piesardzīgi, jo pastāv uzskats, ka vienīgais, kuram piemīt prasmes, lai neitralizētu Dortikosa spēku, ir Usiks, kurš arī nav slēpis vēlmi pāriet uz smago svaru, ja viņš uzvarētu supersērijā.

«Viņš ir tikai 24 gadus vecs. Ja šajā turnīrā viss izdosies veiksmīgi, ir liela iespēja, ka skatīsimies uz smagsvaru divīziju. Arī Evanders Holifīlds nāca no pirmā smagā svara,» paudis Sančess.

«Domāju, ka astoņi pirmā smagā svara bokseri, kas piedalās turnīrā, arī ir astoņi labākie,» sacīja Sančess.

Pirmajā smagajā svarā cīnās bokseri līdz 90,72 kilogramiem, savukārt smagsvaros nav ierobežojuma.

Supersērijas turnīrs nebija šķitis interesants nevienam no ASV kabeļtelevīzijas gigantiem. «Būtu jauki boksa līdzjutējiem ASV sekot šīm sacensībām. Tā arī būtu izcila iespēja tādiem bokseriem kā Gasijevam, Dortikosam, Briedim un Usikam reklamēt sevi ASV,» norāda portāls «boxingnews24.com».

Briedis septembrī supersērijas ceturtdaļfinālā pēc punktiem pieveica Maiku Peresu no Kubas, aizstāvot WBC čempiona jostu. Tikmēr Usiks savā ceturtdaļfinālā pārspēja vācieti Marko Huku, nosargājot WBO čempiona jostu.

Pašlaik 32 gadus vecais Briedis savas profesionāļa karjeras laikā izcīnījis uzvaras visās 23 cīņās, 18 gadījumos panākumu gūstot ar nokautu. Viņa nākamais pretinieks, 30 gadus vecais Usiks, arī uzvarējis visās 13 cīņās, tostarp 11 ar nokautu.

Dortikoss ceturtdaļfinālā pārspēja krievu Dmitriju Kudrjašovu, savukārt Gasijevs uzveica poli Kšištofu Vlodarčiku.

Fināls maijā risināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu