Porziņģis: Pēdējos mačos esmu jutis, ka spēle man padodas vieglāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Katra Ņujorkas «Knicks» vienības spēle Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā pret Bruklinas «Nets» komandu ir kaut kas īpašs, uzskata latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

«Knicks» pirmdien viesos ar rezultātu 119:104 (26:24, 26:18, 31:39, 36:23) pārspēja «Nets», bet Porziņģis šajā cīņā izcēlās ar 26 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

«Bija svarīgi aizvadīt labi ceturto ceturtdaļu, un mēs to izdarījām,» laikraksts «The New York Post» citē Porziņģa teikto. «Savukārt es pats centos psiholoģiski nedaudz piebremzēt. Nedomāju par to, ka man vajadzētu gūt daudz punktu. Vienkārši vēlos būt iesaistīts komandas spēlē. Kad būs laba iespēja metienam, es to izpildīšu, bet nebūs tā, ka grozu centīšos gūt par katru cenu. Gribu sev atvieglot dzīvi.»

«Šosezon bijuši brīži, kad esmu pamatīgi cīnījies, lai parādītu, ka varu paveikt to vai šo. Pēdējo maču laikā esmu jutis, ka spēle man padodas vieglāk.

Man jābūt plūstošākam. Jāizmanto savs ātrums un spēle no perimetra. Ja saglabāšu šādu domāšanu un mēs uzbrukumā kustināsim bumbu, viss būs kārtībā,» uzskata Porziņģis.

Pirmdienas spēlē «Knicks» debitants, franču saspēles vadītājs Franks Nilikinā teju izcēlās ar «triple-double» - viņš guva desmit punktus, veica desmit rezultatīvas piespēles un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Tiesa, francūzis šosezon demonstrējis nestabilu sniegumu, un to atzina arī Porziņģis, sakot, ka pēdējos mačos Nilikinā nav bijis savā ritmā.

«Joprojām ticu, ka, laikam ejot un augot kā basketbolistam, Franks būs «triple-double» līmeņa spēlētājs,» norādīja Porziņģis,

«Izbraukumā pret «Nets» ir gandrīz kā spēlēt mājās. Katra spēle pret viņiem ir kaut kas īpašs. Nezinu, vai to var nosaukt par īpašu sāncensību. Izbaudu spēlēšanu Bruklinā,» izteicās latvietis.

«Knicks» basketbolisti šosezon izbraukumā uzvarējuši vien piecās no 20 spēlēm.

Porziņģis šosezon 37 spēlēs vidēji iemetis 23,6 punktus un izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas.

«Knicks» ar 20 uzvarām 44 cīņās ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, kur «Nets» ar 16 panākumiem 44 dueļos ir trīs pozīcijas zemāk.

Ņujorkas vienība nākamo spēli aizvadīs trešdien Memfisā, kur pret vietējo «Grizzlies» uzsāks sešu izbraukuma maču sēriju. Mājās «Knicks» atgriezīsies 30.janvārī, kad savā laukumā tiksies ar «Nets».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu