Nadals kortā atgriežas ar graujošu uzvaru «Australian Open» pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pasaules pirmā rakete vīriešu tenisā Rafaels Nadals pirmdien kortā atgriezās ar graujošu uzvaru Austrālijas atklātā čempionāta («Australian Open») pirmajā kārtā.

Pašlaik 31 gadu vecais Nadals pirmdien ar 6-1, 6-1, 6-1 pusotras stundas laikā sagrāva pasaules ranga 79. vietas īpašnieku Viktoru Estrelju no Dominikānas Republikas.

Nadals savu iepriekšējo oficiālo maču aizvadīja pagājušā gada novembrī, kad ceļgala savainojuma dēļ izstājās no sezonas noslēguma turnīra.

Tiesa, gada sākumā viņš neoficiālā paraugspēlē piekāpās francūzim Rišāram Gaskē, pēc tam uzsverot, ka ar iepriekš savainoto ceļgalu viss esot kārtībā.

«Starpsezonā es daudz strādāju. Pēc sezonas noslēguma turnīra man bija jāpārtrauc spēlēt, un tad soli pa solim es atgriezos,» pēc pirmdien gūtās uzvaras teica Nadals.

«Atveseļošanos un gatavošanos sezonai veicu lēnāk nekā ierasts. Centos visu darīt pareizi. Esmu ļoti priecīgs, ka atgriezos kortā tik veiksmīgi.»

Līdz šim vienīgo reizi Nadals Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis 2009.gadā, bet pērn finālā atzina slavenā šveicieša Rodžera Federera pārākumu.

Citā pirmdienas pirmās kārtas mačā nākamo kārtu sasniedzis arī pasaules trešā rakete Grigors Dimitrovs, kurš ar 6-3, 6-2, 6-1 droši pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo austrieti Denisu Novaku.

Dimitrovs pasaules rangā pašlaik ir aiz leģendārajiem Nadala un Federera, tomēr viņš vēl ne reizi nav spējis iegūt «Grand Slam» titulu. Viņa lielākais panākums ir triumfs pērnā gada ATP sezonas noslēguma turnīrā. Pērn bulgārs aizkļuva līdz Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālam, kur piecu stundu ilgā trillerī piekāpās Nadalan.

Otro kārtu sasniedzis arī ar sesto numuru izliktais horvāts Marins Čiličs, kurš pirmdien ar 6-2, 6-2, 4-6, 7-6 (7:5) uzvarēja citu Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikāciju pārvarējušo tenisistu Vaseku Pospisilu no Kanādas. Lai noslēgtu šo maču, savulaik ASV atklātajā čempionātā uzvarējušajam Čiličam bija nepieciešamas piecas mačbumbas.

Čiličs Austrālijas atklātajā čempionātā savu labāko rezultātu sasniedza 2010.gadā, kad aizkļuva līdz pusfinālam, kur gan piekāpās britam Endijam Marejam. Lielbritānijas sportists kārtējo veselības likstu dēļ šajā turnīrā gan nepiedalās, bet viņa atgriešanās kortā varētu būt gaidāma vien vasarā.

Pašam Čiličam iepriekšējais gads bija veiksmīgs, jo viņš sasniedza finālu Vimbldonas čempionātā, piekāpjoties Federeram, un pusfinālu Francijas atklātajā čempionātā.

Zaudējumu pirmajā kārtā pirmdien tikmēr piedzīvoja pagājušā gada ASV atklātā čempionāta finālists Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas. Ar 11.numuru izliktais tenisists ar 7-6 (7:4), 3-6, 6-3, 3-6, 4-6 teju četru stundu ilgā mačā piekāpās britu sportistam Kailam Edmundam, kurš pasaules rangā ieņem 49.vietu.

Līdz ar to Edmunds revanšējies Andersonam par zaudējumu pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta trešajā kārtā, kur abi sportisti arī aizvadīja piecu setu cīņu.

Amerikāņu tenisistu neveiksmes šā gada Austrālijas atklātajā čempionātā turpinājās arī vīriešu turnīrā. Zaudējumu jau pirmajā mačā piedzīvoja ar 16.numuru izliktais Džons Isners, kurš savā 100. «Grand Slam» turnīru mačā ar 4-6, 6-3, 3-6, 3-6 piekāpās mājiniekam Metjū Ebdenam.

Tāpat zaudējums pirmajā kārtā citam amerikānim Džekam Sokam, kurš ar 1-6, 6-7 (4:7), 7-5, 3-6 atzina japāņa Juiči Sugitas pārākumu. Soks turnīrā bija izlikts ar astoto numuru.

Līdz ar to jau Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā dienā turnīru noslēguši uzreiz pieci augsta līmeņa ASV tenisisti, jo zaudējumu sieviešu turnīra pirmajā kārtā iepriekš piedzīvoja Venusa Viljamsa, Sloeina Stīvensa un Koko Vandeveja.

Pirmo kārtu vīriešu turnīrā pirmdien pārvarēja arī ar desmito numuru izliktais spānis Pavlo Karrenjo-Busta, kurš ar 7-5, 4-6, 7-5, 6-1 pārspēja austrālieti Džeisonu Kableru.

Austrālijas atklātais čempionāts veiksmīgi sācies arī Latvijas tenisa zvaigznei Aļonai Ostapenko, kura pirmajā kārtā ar 6-1, 6-4 uzvarēja 37 gadus veco itālieti Frančesku Skjavoni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu