Menedžeris: Usiks varētu karjeru turpināt smagsvaru kategorijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Latvijas boksera Maira Brieža nākamais pretinieks Oleksandrs Usiks varētu karjeras turpinājumā pārcelties no pirmā smagā svara kategorijas uz smagsvariem, televīzijas kanālā «Xsport» norādījis Ukrainas sportista menedžeris Oleksandrs Krasjuks.

Briedis un Usiks ir pasaules čempioni pirmajā smagajā svarā (līdz 90,72 kilogramiem), taču Ukrainas bokseris nākotnē varētu karjeru turpināt smagsvaros. Šajā kategorijā nav svara ierobežojuma, turklāt tā pasaulē ir populārāka.

«Usiks varētu pāriet uz smagsvariem. Tas varētu notikt pat gadījumā, ja viņš neizcīnīs visas četras pasaules čempiona jostas pirmajā smagajā svarā. Bet, ja tas izdosies, tad varbūtība būs vēl lielāka, jo varētu trūkt motivācijas turpināt cīnīties pirmajā smagajā svarā,» Krasjuka teikto citē «Isport».

«Usiks ir garš (1,90 metri) un, ja svērs 97 kilogramus, tas būs gana pietiekami smagsvariem. Evanders Holifīlds arī bija 190 centimetrus garš. Viņš kļuva par pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā un pēc tam arī smagsvaros,» piebilda Ukrainas boksera menedžeris.

Pasaules boksa supersērijas pusfinālā 27. janvārī «Arēnā Rīga» gaidāmajā cīņā tiksies divi pasaules čempioni - WBC jostas īpašnieks Briedis un WBO versijas titula turētājs Usiks. Abi savā karjerā vēl nav piedzīvojuši zaudējumu.

Uzvarētājs iegūs pretiniekam piederošo pasaules čempiona jostu un cīnīsies turnīra finālā, kas paredzēts nākamā gada maijā Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Savukārt turnīra otrs pusfināls risināsies 3. februārī Sočos, kur Krievijas bokseris Murats Gasijevs (IBF čempions) cīnīsies ar kubieti Junieru Dortikosu (WBA čempions).

Pasaules boksa supersērijas uzvarētājs iegūs visas četras pasaules čempionu jostas, kā arī leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu