Dairis Bertāns: Klubs nevar aizliegt spēlēt izlasē. Centīšos palīdzēt valstsvienībai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns runās ar Itālijas kluba Milānas «EA7 Emporio Armani» vadību, lai tā neliktu viņam šķēršļus februārī Rīgā gaidāmajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs palīdzēt valstsvienībai, sportists pastāstījis intervijā Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā basket.lv.

Jau ilgu laiku starp Eiropas Basketbola līgu savienību (ULEB) un Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA) ir cīņa par ietekmi klubu turnīros. Līdz ar to sezonas laikā lielākā daļa ULEB Eirolīgas klubu spēlētāju nevar palīdzēt savām valstsvienībām 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīros.

22. februārī Bertāna pārstāvētajai Milānas komandai paredzēta UELB Eirolīgas spēle Stambulā, bet jau nākamajā dienā Latvijas valstsvienība «Arēnā Rīga» uzņems Ukrainas basketbolistus. Savukārt 26. februārī Rīgā viesosies Turcijas izlase.

«Zinu, cik svarīgas būs spēles ar Ukrainu un Turciju, – centīšos tikt palīgā. Runāšu gan ar galveno treneri, gan ģenerālmenedžeri. Klubs nevar aizliegt spēlēt izlasē, taču man ar cieņu jāizturas pret darba devēju viedokli. Izrunāsim situāciju, un ceru, ka mani argumenti viņus pārliecinās. Labi, ka abas spēles būs Rīgā – nebūs lieku pārlidojumu,» intervijā stāsta Bertāns.

Pašlaik 28 gadus vecajam Bertānam sniegums «EA7 Emporio Armani» komandas rindās ļoti svārstās. Reizēm viņš netiek laists laukumā, savukārt citās spēlēs izdodas izcelties ar gana lielu rezultativitāti. ULEB Eirolīgā latvietis šosezon 14 spēlēs vidēji guvis 7,4 punktus, taču bijušas 5 spēles, kurās izdevies iemest 13 un vairāk punktu. Savukārt ar vidēji 6,4 punktiem Bertāns atzīmējies Itālijas čempionātā, kur pirmdien izdevās iemest 16 punktus komandas uzvarā.

«Komanda ir labi nokomplektēta, visās pozīcijās trenerim ir iespēja izvēlēties spēlētājus atkarībā no taktiskajiem apsvērumiem, pretiniekiem un, galvenais, snieguma konkrētajā dienā. Kuram spēle iet no rokas – tas spēlē vairāk. Piedevām Itālijas čempionātā jāievēro ārzemnieku limits – spēlei jāpiesaka vismaz pieci Itālijas basketbolisti. Esam 11 ārzemnieki, tāpēc četriem katru reizi jāpaliek malā. Iepriekšējā Eirolīgas mačā nevarēju spēlēt mikrotraumas dēļ. Tagad viss atkal ir kārtībā,» pastāstīja Bertāns.

Milānas klubā spēlē arī Lietuvas izlases saspēles vadītājs Mants Kalnietis, savukārt vēl nesen komandu papildināja Mindaugs Kuzminsks, kurš iepriekš spēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Ņujorkas «Knicks» kopā ar Kristapu Porziņģi. Bertāns atzīst, ka «EA7 Emporio Armani» komandā spēlējošie baltieši turas kopā.

«Nav tā, ka visi savā starpā esam sirdsdraugi, bet nav arī tā, ka treniņos «ēdam» viens otru nost vai kāds būtu nenormāli apvainojies. Profesionālas komandas ikdiena – visi strādā, visi cenšas parādīt sevi no labākās puses. Nav izteiktu grupējumu, lai arī attiecības ar visiem nav vienādas. Piemēram, ārpus laukuma mēs, baltieši, turamies kopā.»

Portālā basket.lv var iegādāties biļetes uz FIBA 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra izšķirošajām spēlēm Latvija – Ukraina (piektdien, 23. februārī) un Latvija – Turcija (pirmdien, 26. februārī). Abas spēles notiks «Arēnā Rīga» un sāksies plkst. 19.30. Līdz 15. janvārim biļešu cenas no 5 līdz 25 eiro (no 15. janvāra: 6-30 eiro). Bērni līdz 6 gadu vecumam vecāku pavadībā spēli var apmeklēt, nepērkot biļeti un neaizņemot atsevišķu vietu.

FIBA 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācija, Eiropas zonas B apakšgrupa

24. novembrī: Turcija - Latvija 85:73, Zviedrija - Ukraina 76:84

26. novembrī: Latvija - Zviedrija 82:73, Ukraina - Turcija 60:67

23. februārī: Latvija - Ukraina, Zviedrija - Turcija

26. februārī: Latvija - Turcija, Ukraina - Zviedrija

28. jūnijā: Zviedrija - Latvija, Turcija - Ukraina

1. jūlijā: Ukraina - Latvija, Turcija - Zviedrija

Situācija tabulā: Turcija 2-0, Ukraina 1-1, Latvija 1-1, Zviedrija 0-2.

B grupas trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) labāko trijotni no 2018. gada septembra līdz 2019. gada februārim cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu