Kanādas izlašu viceprezidents: Rīgā spēlēs visi labākie hokejisti, kuri šobrīd nespēlē NHL

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hockeycanada.ca

Kanādas hokeja izlašu viceprezidents Skots Salmonds atklājis, ka Kanādas hokeja valstsvienība pārbaudes spēlē Rīgā ar Latvijas nacionālo komandu spēlēs labākajā sastāvā. Izņēmumi varētu būt daži spēlētāji, kuri vēl nebūs atbrīvoti no saviem pienākumiem klubos, viņš pastāstīja sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF).

Boba Hārtlija vadītā Latvijas izlase ar Kanādas komandu pārbaudes spēli aizvadīs 4. februārī «Arēnā Rīga».

Kanādas olimpiskā izlase Rīgā plāno ierasties savā labākajā sastāvā. Tā kā olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji, par Phjončhanas Olimpiādes spēļu galveno favorīti tiek uzskatīta Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas komanda.

«Viennozīmīgi šajā Kanādas izlasē spēlēs visi labākie hokejisti, kuri šobrīd nespēlē NHL, bet kuriem ir pieredze šajā pasaules spēcīgākajā līgā! Sešos dažādos turnīros esam veltījuši daudz laika un pūļu, lai izvērtētu Eiropā spēlējošo hokejistu sniegumu,» atzina Salmonds.

Savas lielās trenera karjeras laikā Kanādas speciālists Hārtlijs ne reizi nav vadījis komandu pret kādu Kanādas nacionālo izlasi.

«Katru reizi, kad Kanāda piedalās starptautiskajos turnīros, mūsu mērķis ir tikai viens – zelts. Protams, mēs apzināmies, ka tas ir liels izaicinājums, jo NHL spēlē liels skaits kanādiešu. Esam pārliecināti, ka šī Kanādas komanda spēlēs tādā pašā stilā kā iepriekšējā, lai visa valsts varētu ar mums lepoties,» norādīja Salmonds.

Kanādas izlases vadība arī atklāja, kāpēc par savu treniņnometni izvēlējās tieši Rīgu. «Pēdējā gada laikā mums ar Latvijas Hokeja federāciju izveidojusies ļoti laba un cieša sadarbība. Tādēļ arī izvēlējāmies Latviju par pēdējo galamērķi pirms olimpiādes. Domāju, ka šī spēle starp Latviju un Kanādu būs aizraujoša un labi organizēta,» teica Kanādas izlašu direktors. «Vēlos izteikt pateicību Latvijas Hokeja federācijai par uzņemšanu.»

Kanādas izlase iepriekš pārbaudes spēles Rīgā aizvadījusi 2003. un 2005. gadā. Pirmajā reizē Latvija piekāpās ar 1:3, bet otrajā duelī tika piedzīvota neveiksme ar 3:5.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu