Bertāns: Sajutu ritmu jau pēc pirmā realizētā trīspunktnieka

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns izbaudījis pirmdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēli pret Sakramento «Kings», jo bumba kritusi grozā, un tādos brīžos vienmēr ir patīkami spēlēt, izteicās latvietis.

Bertāns pirmdien uzstādīja karjeras rezultativitātes rekordu un iemeta 28 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Sanantonio «Spurs» komandai izbraukumā ar 107:100 (21:25, 25:31, 27:20, 34:25) uzvarēt Sakramento «Kings».

«Vienmēr patīkami spēlēt, kad buma krīt grozā. Mēs šo spēli abos laukuma galos nesākām diez ko labi, bet cīnījāmies līdz galam un spēlējām visas 48 minūtes, ko treneris Gregs Popovičs mums vienmēr ir teicis,» sarunā ar televīzijas kanālu «Fox» teica Bertāns.

Pašlaik 25 gadus vecajam Bertānam šī bija NBA karjeras rezultatīvākā spēle. Iepriekšējo rekordu viņš bija uzstādījis pagājušā gada 7.janvārī, kad pret Šarlotes Hornets latvietis iemeta 21 punktu.

Lai arī sezonas sākumā Bertāns tika pie ierobežota spēles laika, viņš šobrīd lieliski izmantojis vairāku vadošo «Spurs» basketbolistu prombūtni.

«Pārliecību cenšos saglabāt, darbojoties zālē un mēģinot izmest pēc iespējas vairāk metienu. Tas ir viss, ko varu darīt. Vēl, protams, man vienmēr ir jābūt gatavam mentāli, jāseko līdzi tam, ko laukumā dara komandas biedri, jābūt aktīvam uz rezervistu soliņa,» uzskaitīja Bertāns.

«To, ka šajā spēlē esmu sajutis ritmu, sapratu jau pēc pirmā realizētā trīspunktnieka. Zināju, ka pret garākiem pretspēlētājiem varu izmantot savas priekšrocības un doties caurgājienā vai arī atrast brīvus partnerus.»

«Protams, situācija, kad dažādu iemeslu dēļ nevar spēlēt vairāki vadošie basketbolisti, nav vienkārša. Neatceros, kad es būtu tik daudz spēlējis vairākos mačos pēc kārtas,» norādīja Bertāns.

Jauno gadu Bertāns iesācis sekmīgi, izmantodams sev dotās iespējas. Šī gada pirmajās piecās spēlēs viņš vidēji laukumā pavadītajās 26 minūtēs iemetis 10,8 punktus un izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas.

«Spurs» ar 28 uzvarām 42 spēlēs joprojām ieņem Rietumu konferences trešo vietu, kamēr «Kings» ar 13 panākumiem 39 mačos ir 12.pozīcijā.

Nākamo spēli Sanantonio vienība aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Losandželosas «Lakers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu