Sevastova atkārto karjeras rekordu pasaules rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, atkārtojusi karjeras rekordu un pakāpusies uz 15.vietu, kamēr valsts vadošā rakete Aļona Ostapenko saglabājusi 7.pozīciju.

Latvijas pirmā rakete Ostapenko šo sezonu sākusi neveiksmīgi, jo zaudējusi pirmajos divos mačos. Vispirms Ķīnā notikušā Šeņdžeņas WTA «International» sērijas turnīra pirmajā kārtā viņa ar 1-6, 4-6 zaudēja čehietei Kristīnai Plīškovai, bet svētdien Sidnejas WTA «Premier» turnīra pirmajā kārtā viņa ar rezultātu 6-7 (3:7), 1-6 piekāpās krievietei Jekaterinai Makarovai.

Pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko uz pasaules ranga 7. vietu pakāpās oktobrī, sasniedzot jaunu karjeras rekordu un vēl nebijušus augstumus Latvijas profesionālajā tenisā. Vēl septembrī viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā, bet turpinājumā viņa pakāpeniski savas pozīcijas uzlaboja. 2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Tikmēr Sevastova šo sezonu iesākusi sekmīgāk, jo viņa pagājušajā nedēļā guva uzvaras pirmajās trijās šā gada spēlēs un sasniedza pusfinālu Brisbenas WTA «Premier» sērijas turnīrā, kur gan ar 6-7 (3:7), 4-6 zaudēja Baltkrievijas tenisistei Aļaksandrai Sasnovičai.

Tiesa, pirmdien Sevastova Sidnejas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 3-6, 1-6 zaudēja Dominikai Cibulkovai no Slovākijas, nespējot turpināt veiksmīgo sezonas sākumu.

Brisbenas turnīrā sasniegtais pusfināls Sevastovai gan ļāva atkārtot karjeras rekordu WTA rangā un no 16. vietas pakāpties uz 15. Pirms tam viņa šo pozīciju pirmo reizi karjerā sasniedza pagājušā gada oktobrī.

Sagaidāms, ka Ostapenko un Sevastova pārstāvēs Latvijas izlasi februārī gaidāmajā Federāciju kausa turnīrā. Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas sacensības norisināsies Igaunijā no 7. līdz 10. februārim.

No pārējām Latvijas tenisistēm Marcinkēviča atguvusi vēl vienu vietu un tagad atrodas 278. pozīcijā. Savukārt 17 gadus vecā Daniela Vismane joprojām ir planētas 876. rakete, 16 gadus vecā Alise Čerņecka ieguvusi divas vietas un atrodas 1059. pozīcijā, bet 18 gadus vecā Irina Ļapustina arī pakāpusies par divām pozīcijām un ir 1090. vietā.

Tikmēr pasaules ranga pirmo vietu saglabājusi rumāniete Simona Halepa, kura ir 25. tenisiste līderes godā, bet otrā tagad ir Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacki, kura pakāpusies no trešās vietas, ko tagad ieņem spāniete Garvinje Mugurusa.

No sestās uz ceturto pozīciju pakāpusies Ukrainas sportiste Eļina Svitoļina, kamēr piektā joprojām ir pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa, bet no ceturtās uz sesto vietu noslīdējusi čehiete Karolīna Plīškova. Septītā joprojām ir Ostapenko, kurai seko francūziete Karolīna Garsija, bet devītā ir Lielbritānijas pārstāve Johanna Konta. Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdz amerikāniete Koko Vandeveja.

Par Bisbenas WTA turnīra uzvarētāju sestdien kļuva Svitoļina, kura finālā ar 6-2, 6-1 sagrāva Sasnoviču. Ar pieciem tituliem ukrainiete pērn bija uzvarām bagātākā tenisiste WTA tūrē. Karjeras laikā viņa izcīnījusi desmit WTA titulus.

Tikmēr mazāk prestižā Šeņdžeņas WTA «International» sērijas turnīrā finālā ranga līdere Halepa ar rezultātu 6-1, 2-6, 6-0 pārspēja čehieti Kateržinu Sinjakovu.

Citviet Oklendas WTA «International» turnīra finālā vāciete Jūlija Gērgesa ar 6-4, 7-6 (7:4) pārspēja nu jau pasaules ranga otro raketi Vozņacki, tiekot pie sava piektā titula karjerā.

Savukārt WTA dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi sešas vietas un tagad ieņem 46. pozīciju, bet Sevastova atkāpusies par vienu pozīciju un ir 89. pozīcijā. Tikmēr Marcinkēviča ieguvusi vienu vietu un tagad ir 192. pozīcijā, bet Ļapustina atkāpusies par divām vietām un šobrīd ieņem 1231. vietu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu