Latvijas divnieku ekipāžas paliek ārpus desmitnieka PK posmā Kēnigzsē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Brāļu Andra un Jura Šicu, kā arī Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa divnieku ekipāžas sestdien Vācijas trasē Kēnigzsē palika attiecīgi 12. un 13.vietā Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā sestajā posmā.

Savukārt trešā Latvijas ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs samierinājās ar 16.pozīciju. Zīmīgi, ka tieši šīs vietas Latvijas sportisti ieņēma arī pēc pirmā brauciena.

Pirmajā braucienā ātrākie bija vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri par 0,146 sekundēm bija priekšā vairākas rupjas kļūdas pieļāvušajiem šīs sezonas kopvērtējuma līderiem Toni Egertam un Sašam Benekenam. Otrajā braucienā Egerts un Benekens nedaudz pietuvojās, tomēr tāpat summā Vendls un Arlts viņus apsteidza par 0,134 sekundēm.

Šajā sezonā Vendls un Arlts apsteidza Egertu un Benekenu vien otro reizi.

Savukārt trešajā vietā palika vēl viena Vācijas ekipāža Robins Johaness Gīke un Dāvids Gamms.

Tikmēr Šici summā uzvarētājiem zaudēja 1,661 sekundi, bet Gudramovičs un Kalniņš bija par 1,761 sekundi lēnāki.

Otrajā braucienā Šici uzrādīja devīto rezultātu, bet Gudramovičs un Kalniņš bija 12.pozīcijā, kas gan summā neļāva pakāpties augstāk.

Tikmēr Putins un Marcinkēvičs summā uzvarētājiem zaudēja 2,231 sekundi. Viņi 16.rezultātu uzrādīja abos braucienos.

Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku ekipāžām pārliecinoši līderi ar 770 punktiem joprojām ir Egerts un Benekens, kuriem ar 567 punktiem seko Vendls un Arlts, bet 476 punkti ir sestdien ceturto vietu guvušajiem austriešiem Georgam Fišleram un Peteram Pencam.

Tikmēr Šici ar 379 punktiem saglabāja piekto vietu, par 60 punktiem atpaliekot no Gīkes un Gamma.

Vēlāk sestdien notiks arī dāmu sacensības, kurās braucieni sāksies plkst.15.20 un plkst.16.40. Sacensības tiešraidē pārraida televīzijas kanāls «Best4Sport», izņemot otro sieviešu braucienu.

Dāmu konkurencē Latviju pārstāvēs trīs kamaniņu braucējas - Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne.

Svētdien šī Pasaules kausa posma ietvaros sacensības aizvadīs kungi un stafetes komandas.

Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, kamēr Rozītim un Artūram Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Šobrīd ir zināms, ka Phjončhanā, ja nenotiks kādi negaidīti pavērsieni, startēs arī Cauce, Zirne un Aparjode, kā arī divnieki brāļi Andris un Juris Šici un Gudramovičs/Kalniņš.

Latvijas kamaniņu braucējiem sezonas pirmā puse nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu