Ostapenko un Sevastova uzzinājušas pretinieces Sidnejas WTA turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA/TVNET

Latvijas labākās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova gaidāmo Sidnejas WTA «Premier» sērijas turnīru, kas būs pēdējā pārbaude pirms Austrālijas atklātā čempionāta, sāks ar dueļiem pret krievieti Jekaterinu Makarovu un Dominiku Cibulkovu no Slovākijas.

Ostapenko un Makarovas mačs notiks jau svētdien, kamēr Sevastova pret Cibulkovu kortā, visticamāk, izies pirmdien.

Pērn lielisku sniegumu rādījusī Ostapenko šobrīd WTA rangā atrodas septītajā pozīcijā un sacensībās izlikta ar trešo numuru, kamēr Makarova šobrīd ieņem 33.vietu. Ostapenko sākotnēji bija prognozēta izlikšana ar otro numuru, kas pirmo kārtu būtu devis brīvu, tomēr pēc neveiksmīga sezonas ievada speciālo ielūgumu uz šo turnīru pieņēma pasaules ranga vicelīdere Garvinje Mugurusa no Spānijas.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nav tikušās, tomēr vēl pērnā gada septembrī Makarova pieveica Sevastovu.

Makarova 2015.gada pirmajā pusē pasaules rangā vienspēlēs bija pakāpusies pat uz astoto pozīciju. Pirmajā trīsdesmitniekā viņa noslēdza katru sezonu kopš 2012.gada, tomēr 2017.gadu pabeidza vien 33.pozīcijā. Vienspēlēs krieviete karjerā guvusi trīs titulus, vienu no tiem izcīnot arī pērn, kad bija labākā «International» kategorijas turnīrā Vašingtonā.

Makarovas spēku izsaka fakts, ka viņa pērn deviņas reizes pamanījās uzvarēt ranga pirmā desmitnieka tenisistes. Salīdzinājumam - šī brīža WTA ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas pirmā desmitnieka tenisistes 2017.gadā uzvarēja sešas reizes, bet, piemēram, Ostapenko to paveica tikai četras reizes.

Pret Ostapenko krieviete aizvadīs savu pirmo maču šogad, bet Sidnejā viņa līdz šim augstāko rezultātu sasniedza 2016.gadā, kad ar divām uzvarām tika līdz ceturtdaļfinālam.

Savukārt ļoti veiksmīgi Makarova pārī ar tautieti Jeļenu Vesņinu spēlē dubultspēlēs, kur viņas pērn izcīnīja zeltu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kā arī triumfēja sezonas noslēguma turnīrā, bet pērn bija labākās Vimbldonā, tiekot pie sava trešā kopējā «Grand Slam» titula.

Ostapenko pērn jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa «French Open» izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA «International» turnīrā.

Pērn Ostapenko WTA pamatturnīros guva 48 uzvaras, kamēr gadu iepriekš viņa tika vien pie 19 panākumiem.

Šo sezonu Ostapenko sāka otrdien Ķīnā, tomēr Šeņdžeņas WTA «International» sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 1-6, 4-6 pārliecinoši piekāpās čehietei Kristīnai Plīškovai. Pērn gada otrajā nedēļā Ostapenko nespēlēja, bet Sidnejā viņa debitēja 2016.gadā, kad zaudēja pirmajā kvalifikācijas mačā.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar vēl vienu krievieti Darju Kasatkinu, kura ir pasaules ranga 24.pozīcijā, vai vietu augstāk esošo Barboru Strīcovu no Čehijas.

Tikmēr ranga 16.pozīcijas īpašniecei Sevastovai, kura turnīrā izlikta ar astoto numuru, un 26.vietā esošajai Cibulkovai šī būs otrā savstarpējā spēle, bet pirmā notika ļoti sen, 2010.gadā Pekinā Latvijas sportistei svinot panākumu trijos setos.

2016.gadā Cibulkova triumfēja WTA sezonas finālturnīrā un vēl pērn martā pakāpās uz ceturto vietu WTA rangā. Kaut augustā viņa aizkļuva līdz finālam Ņūheivenas turnīrā, kopumā sezonas otro pusi slovākiete aizvadīja neveiksmīgi un pašlaik jau ir ārpus pasaules ranga divdesmitnieka.

Karjerā kopā Cibulkova izcīnījusi astoņus WTA raudzes turnīru uzvarētājas titulus, no kuriem četrus 2016.gadā, tostarp uzvarot prestižajā WTA sezonas noslēguma turnīrā. Tikmēr «Grand Slam» turnīros viņas labākais sasniegums ir fināla sasniegšana 2014.gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Arī Cibulkova Sidnejā uzsāks šo sezonu. Pērn viņa šeit zaudēja otrajā kārtā, bet sekmīgākā dalības reize bija 2013.gadā, kad sasniedza finālu.

Tikmēr Sevastova jauno sezonu iesākusi veiksmīgi un šonedēļ aizkļuva līdz Brisbenas WTA «Premier» turnīra pusfinālam. Viņas rangā augstāk uzvarētā tenisiste bija pasaules 37.rakete Sorana Kirstja no Rumānijas.

Nākamnedēļ Sevastova WTA rangā pakāpsies uz 15.pozīciju, atkārtojot karjeras rekordu.

Sevastova 2017.gadu sāka WTA ranga 34.pozīcijā un iepriekšējā sezonā triumfēja Maljorkas WTA «International» turnīrā, kas viņai bija otrais WTA tituls karjerā, kā arī vēl divos turnīros aizkļuva līdz pusfinālam.

Savukārt «Grand Slam» sacensībās labākais sasniegums viņai bija iekļūšana ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kas turklāt tika paveikts otro gadu pēc kārtas. Oktobrī viņa sasniedza sev rekordaugsto 15.vietu WTA rangā, bet šobrīd ieņem 16.pozīciju.

2017.gada sezonā Sevastova izcīnīja 37 uzvaras WTA pamatturnīros, bet pirms tam viņas rekords bija 21 panākums vienā sezonā. WTA ranga divdesmitniekā viņa debitēja pērn maijā.

Sevastova Sidnejā pamatturnīrā spēlēs pirmoreiz karjerā. Iepriekš viņai 2010. un 2016.gadā neizdevās pārvarēt kvalifikāciju.

Šī pāra uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar WTA ranga 17.pozīcijā esošo krievieti Jeļenu Vesņinu vai 27.vietu ieņemošo Penu Šuai no Ķīnas.

Ostapenko un Sevastova katra ielozēta savā zara pusē, tāpēc nevar tikties savā starpā ātrāk par finālu.

Turnīrā Sidnejā ar pirmo numuru izlikta Mugurusa, bet otrais numurs ticis amerikāņu veterānei Venusai Viljamsai.

Tāpat Ostapenko piedalīsies dubultspēlēs, kur ar amerikānieti Sloeinu Stīvensu izveidojusi divu pērnā gada «Grand Slam» titula īpašnieču pāri. Viņām pirmajā kārtā pretim stāsies ukraiņu veterāne Katerina Bondarenko un mājiniece Keisija Delakva.

Abas Latvijas tenisistes piekritušas pārstāvēt valsti 2018.gada Federāciju kausa turnīrā. Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrs 2018.gadā norisināsies Igaunijā no 7.līdz 10.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu