Amatpersona: Ziemeļkoreja, iespējams, piedalīsies olimpiskajās spēlēs

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Ziemeļkoreja, iespējams, piedalīsies februārī gaidāmajās Ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, sestdien paziņojis Ziemeļkorejas pārstāvis Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK).

Ziemeļkorejas pārstāvja SOK Čana Una komentāri reportieriem izskanēja Pekinas starptautiskajā lidostā, vēstīja Japānas ziņu aģentūra «Kyodo».

Domājams, ka Čans bija piestājis Pekinā, lai pēc tam dotos uz Šveici, kur bāzēta SOK, un piedalītos sarunās par Ziemeļkorejas dalību olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā, ziņoja «Kyodo», atsaucoties uz anonīmiem avotiem.

Jau vēstīts, ka Sarunas notiks otrdien Panmundžomas ciemā, kas atrodas nocietinātajā Demilitarizētajā zonā starp abām valstīm. Starp to darba kārtības jautājumiem būs Phjončanas Ziemas olimpiskās spēles un «jautājums par attiecību uzlabošanu starp Korejas valstīm».

Saspīlējums starp abām valstīm bija pastiprinājies pēdējo mēnešu laikā pēc Ziemeļkorejas ballistisko raķešu izmēģinājumiem un tās sestā un spēcīgākā kodolizmēģinājuma, kurā esot izmēģināta ūdeņraža bumba.

Piesardzīga tuvināšanās notiek pēc Ziemeļkorejas vadītāja Kima Čenuna Jaungada uzrunas, kurā viņš aicināja uzlabot attiecības un mazināt militāro spriedzi attiecībās ar Dienvidkoreju un sacīja, ka Ziemeļkoreja ir gatava piedalīties Ziemas olimpiskajās spēlēs, kas no 9. līdz 25.februārim notiks Phjončhanā.

Seula otrdien izteica piedāvājumu Phenjanai sarīkot augsta līmeņa sarunas par sadarbību saistībā ar Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā.

Ziemeļkoreja trešdien paziņoja, ka atjauno tiešo sakaru līniju ar Dienvidkoreju, kas bija pārtraukta gandrīz divus gadus.

Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins un ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien telefonsarunā vienojās atlikt kopīgās militārās mācības, lai tās nenotiktu Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu