Hārtlijs: Spēle ar Kanādu mums būs labs pārbaudījums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Pēc nepilna mēneša Latvijas nacionālā hokeja komanda «Arēnā Rīga» aizvadīs pārbaudes maču ar Kanādas olimpisko izlasi, kura pēcāk dosies uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Latvijas valstsvienības galvenais treneris kanādietis Bobs Hārtlijs uzskata, ka mūsu vienībai tas būs labs pārbaudījums, gatavojoties pasaules čempionātam.

Latvijas hokejisti ar Kanādas olimpisko izlasi «Arēnā Rīga» tiksies 4. februārī.

«Kanāda ir valsts ar ļoti bagātu hokeja kultūru,» Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājas lapā citēts Hārtlijs. «Katru reizi, kad viņu hokejisti dodas laukumā, fani un arī paši spēlētāji ir saviļņoti. Kā zināms, kanādieši savu treniņnometni pirms olimpiskajām spēlēm aizvadīs tieši Rīgā. Latvijas faniem tas būs ļoti interesanti un mūsu hokejistiem - liels gods spēkoties ar Kanādu.»

Tā kā olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji, par Phjončhanas Olimpiādes spēļu galveno favorīti tiek uzskatīta Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas komanda.

«Vēl nesen Kanāda izcīnīja pārliecinošu uzvaru Špenglera kausā. Neskatoties uz to, ka olimpiskajās spēlēs nespēlēs NHL spēlētāji, ļoti daudzi augstas klases kanādiešu hokejisti spēlē arī Eiropā. Viņiem talantu pietiek visā pasaulē.

Esmu pārliecināts, ka uz Rīgu brauks valstsvienība, kuru pārstāvēs lieliski hokejisti. Savukārt mēs šo maču izmantosim, lai gatavotos pasaules čempionātam Dānijā - mums tas būs labs pārbaudījums,» teica Hārtlijs.

«Vienmēr, spēlējot pret tādām valstīm kā Kanāda, varam novērtēt, kas ir mūsu spēcīgās un vājās vietas. Domāju, ka gan mūsu pieredzējušākajiem, gan jaunajiem spēlētājiem tas būs liels izaicinājums,» viņš sacīja.

Savas lielās trenera karjeras laikā Hārtlijs ne reizi nav vadījis komandu pret kādu Kanādas nacionālo izlasi.

«Trenera lomā nekad neesmu aizvadījis spēles pret Kanādu - man tas būs interesanti. NHL strādāju līdzās šīs olimpiskās izlases galvenajam trenerim Villijam Dežardēnam, kā arī pazīstu gandrīz visus šīs izlases spēlētājus.

Tomēr šobrīd esmu Latvijas izlases treneris un mans uzdevums ir sagatavot komandu, lai aizvadītu lielisku cīņu,» norādīja Kanādas speciālists.

Kanādas izlase iepriekš pārbaudes spēles Rīgā aizvadījusi 2003. un 2005. gadā. Pirmajā reizē Latvija piekāpās ar 1:3, bet otrajā duelī tika piedzīvota neveiksme ar 3:5.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu