ASV senators: Ja olimpiskajās spēlēs piedalīsies Ziemeļkoreja, ASV tās boikotēs

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) senators Lindsijs Greiems savā «Twitter» kontā izteicies, ka, ja 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs piedalīsies Ziemeļkoreja, tad Amerika četrgades nozīmīgāko ziemas sporta forumu boikotēs.

«Atļaujot Kima Čenuna Ziemeļkorejai piedalīties olimpiskajās spēlēs, tiks leģitimtizēts vismazāk likumīgais režīms pasaulē,» raksta Greiems. «Esmu pārliecināts, ka Dienvidkoreja atteiksies no tik absurda lēmuma. Esmu stingri pārliecināts: ja Ziemeļkoreja piedalīsies olimpiskajās spēlēs, tad mēs [ASV] nepiedalīsimies.»

Iepriekš kļuva zināms, ka Dienvidkoreja risina sarunas ar Ziemeļkoreju par savas kaimiņvalsts pārstāvju dalību olimpiskajās spēlēs, kuras notiks no 9. līdz 25. februārim.

Jaunā gada uzrunā Čenuns izteicās, ka Ziemeļkoreja ir gatava piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

«Ceru, ka Phjončhanas olimpiskās spēles noritēs veiksmīgi. Vēlamies veikt visus nepieciešamos pasākumus, tajā skaitā arī nosūtot savu delegāciju. Lai to realizētu, tuvākajā laikā vajadzētu tikties Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas pārstāvjiem,» sacīja Čenuns.

Dienvidkorejas puse paudusi gandarījumu par Ziemeļkorejas vēlmi piedalīties olimpiskajās spēlēs.

«Lai olimpiskās spēles noritētu veiksmīgi, ir nepieciešams miers ne tikai Korejas pussalā, bet arī visā reģionā un pasaulē,» teikts Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina kancelejas paziņojumā.

Tāpat par paziņojumu iepriecināts bija Phjončhanas olimpisko un paraolimpisko spēļu organizācijas komitejas jeb POCOG prezidents Hīboms Lī.

«Gatavojamies olimpiskajām spēlēm, pieņemot, ka arī Ziemeļkoreja tajās piedalīsies,» teica Lī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu